Afbeelding

Clubkampioenschap Nijnselse ruiters

Sport Sport

Nijnsel - Om de paarden en pony`s alvast te laten wennen aan het outdoor seizoen hebben de Nijnselse ruiters en ponyruiters afgelopen zondag buiten de clubkampioenschappen verreden op de terreinen van de familie Van Gastel.

De pony`s begonnen `s morgens in een straffe koude wind aan hun bixie- en dressuurproeven. De jury was vol lof over de prestaties. De bixie werd gewonnen door Sanne Nooijen met haar pony Black Magic, gevolgd door Vlinder van Hugten met haarpony Rocky. Derde werd Maud Kluijtmans met haar pony Flosje. Bij de pony dressuur werden Rian Koster en haar pony Dolly eerste met 69%,
Marit Foolen met Chiara tweede met 67.7%, Merel van Hugten met haar pony Boyke derde met 67.2 %, Linde Nooijen vierde met haar pony Fire Face en Fem Scheepens vijfde met haar pony Orchid`s Master.
Daarna was het tijd voor de dressuurproeven van de paarden. De hoogste score was hier voor Larissa Laenen met het paard Levesta. De proef van deze combinatie werd beloond met 69.5%. De tweede prijs met een score van 69.3% was voor Ashley Peters en haar paard I-Malve. Marloes van Stiphout en haar nieuwe troef Kwantum werden derde met 68.7%.
Hierna zijn de dressuurhekjes vervangen door hindernissen. De zon liet zich nog steeds niet zien.
Onder het genot van een gezellig carnavalsfestival Efteling muziekje werd met behulp van de moeders een bixie-springen parcours afgelegd. Vlinder van Hugten eindigde hier met de eerste prijs na het afleggen van een foutloze basisparcours en een bijna goed barrageparcours. Sanne van Nooijen eindigde met een tweede prijs. Maud Kluijtmans had haar pony in de kantine geparkeerd bij opa en was op zoek naar de katten van de familie van Gastel. Bij de grote ponyruiters was de eerste prijs voor Marit Foolen en haar pony Chiara na twee foutloze rondes. De tweede prijs was voor Fem Scheepens en haar pony Orchid`s Master. Derde werd Merel van Hugten met Boyke. Al deze resultaten resulteerde in een bixie clubkampioen Sanne Nooijen en haar pony Black Magic. En een pony clubkampioen, Marit Foolen met Chiara.
De springwedstrijd bij de paarden werd gewonnen door de ouwe trouwe Coco Flannel, momenteel bereden door Ronja Dallner. Tweede werd Annette Swinkels met Ici Paris en derde werd Meyke Foolen met haar paard Laboom. Larissa Laenen eindigde tijdens de springwedstrijd met een zesde prijs. Samen met de eerste prijs bij de dressuur was dit genoeg voor Larissa en Levesta om dit jaar clubkampioen bij de sectie Paarden van de Nijnselse ruiters te worden.
Thom van Dijck startte dit weekend het paard ActiveX van www.olland.biz in de klasse Z op het NK springen indoor te Ermelo en eindigde met een vijfde prijs. Maud Latijnhouwers startte vorige week op een dressuurwedstrijd in Lieshout. Met haarpaard Imorosa eindigde ze tweemaal met een vierde prijs met respectievelijk 63.5 en 63%.