Afbeelding

Klinkende zege helpt Attaque uit degradatiezone

Algemeen

Sint-Oedenrode - Attaque 1  nam het vrijdagavond op tegen het Eindhovense Renata 3. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 7-3 overwinning voor Renata, maar deze keer waren de kaarten duidelijk anders geschud.

Attaque kan de punten goed gebruiken: De ploeg stond voor de afgelopen speelronde onderaan, mede doordat het Rooise team een wedstrijd minder had gespeeld. Renata bezette voor de zevende speelronde de derde plek. Van de verschillen op de ranglijst was echter duidelijk geen sprake. Attaque begon sterk en kwam meteen met 2-0 voor. Menno van Os en Burt van Geffen haalde deze punten binnen. Dirk Kastelijn leek daar een vervolg aan te geven, maar kende wat pech en verloor met 12-10 in de vijfde game. Nadat het dubbel ook door Attaque gewonnen werd, ging het opeens heel snel. In rap tempo haalde de Rooise mannen het ene punt na het andere binnen en de Eindhovense tegenstanders konden daar weinig aan veranderen. Het vertrouwen bij Attaque werd wedstrijd na wedstrijd groter en Renata moest met lede ogen zien dat Menno, Burt en Dirk elk mogelijk punt binnenhaalde. De eindstand was dus een klinkende 9-1 overwinning voor Attaque, waarmee het over Renata heenspringt in de ranglijst. De Rooise ploeg staat nu vierde, maar een topdrieklassering lijkt er op deze manier aan te komen.

Attaque 2 had vrijdagavond één doel: zoveel mogelijk punten pakken tegen nummer drie Unicum 7. De ploeg wil zo snel mogelijk afstand nemen van de degradatieplekken, waar het voor de wedstrijd 3 punten van verwijderd was. In Geldrop werd het nog 5-5, maar deze uitslag behalen zou nog een hele kluif worden. De start was in ieder geval goed: Cliff van Driel en Stefan Kerk wonnen allebei op prima wijze hun eerste partij van de avond. Bram Marinus lukte dat niet en nadat het dubbel in vijf richting de Geldropse tegenstander ging, stond het 2-2 na het dubbel. Stefan zette Attaque vervolgens weer op voorsprong, maar daarna zette Unicum aan. De Geldropse ploeg won drie partijen op rij en een Rooise nederlaag leek in de maak. Wat volgde waren twee uitstekende partijen aan Rooise kant: Zowel Cliff als Bram wist zijn laatste partij, enigszins onverwacht, te winnen, waardoor de ontmoeting tussen beiden opnieuw in een 5-5 gelijkspel eindigde. Helaas voor Attaque scoorden de concurrenten PJS en Irene allebei 4 punten, waardoor het verschil nauwelijks gegroeid is.

Attaque 3 wil nog steeds kampioen worden, maar concurrenten ATTC geven weinig mogelijkheden weg. Daarom moest er ruim gewonnen worden tegen hekkensluiter Flash 8. De ontmoeting in Eindhoven eindigde in een 9-1 overwinning voor Attaque en dus werd er opnieuw een grote overwinning verwacht. Nick van Galen beet wederom het spits af en bleef ongeslagen. Henry van Casteren en Bram van Galen volgden dit goed op. Waar de eerste partijen vrij duidelijk naar Attaque gingen, kregen de Rooise mannen halverwege de avond wat meer weerstand. Zo kwam Henry 2-0 achter, maar pakte hij na een enorm spannende pot de wedstrijd alsnog naar zich op en Bram toonde zich ook koel genoeg om de vijfsetters te winnen. Nick van Galen ging ondertussen ook door met wedstrijden winnen en het resultaat was een op papier veegpartij: 10-0. Titelconcurrent ATTC won dezelfde avond met 8-2, wat betekent dat de Rooise mannen 2 punten dichterbij zijn gekomen. Het verschil bedraagt nu 4 punten. Volgende week spelen de koplopers tegen elkaar en zou het kampioenschap zomaar beslist kunnen worden.