VV Nijnsel pakt tweede periode

VV Nijnsel TVE Reclame 1 ging zondag voor de derde keer achtereen op verplaatsing. Veel Nijnsel supporters wisten het gezellige, gastvrije stadionnetje te vinden ofschoon het toch een kleine vijftig kilometer van de bewoonde wereld ligt. Ditmaal naar het sfeervolle Lith, best wel een eindje boven Oss waar weide en landbouwgrond de boventoon voeren.

Eerlijk gezegd waren de gasten aanvankelijk wel enigszins bevreesd voor dit bezoek aan de verre polder, mede gezien de ervaringen van vorige week zondag in Demen. Maar die vrees bleek ongegrond. De gastheren dekten weliswaar kort maar de bezoekers uit Nijnsel combineerden naar hartenlust. En dit leidde in de 24e minuut naar een logische 0-1 voorsprong die voor rekening kwam van Jelle de Louw, geen verkeerde jongen. Tien minuten later een 100% kans voor Arjan van Zutphen maar hij miste. Het bleek echter uitstel van executie. Twee minuten na de thee namelijk een solide actie van Sonnenaar John Egelmeers die koelbloedig de 0-2 liet aantekenen, een comfortabele en geruststellende voorsprong. De thuisploeg zette daar de nodige goede wil tegenover, maar miste toch de overtuiging en de daadkracht om het Nijnsel echt moeilijk te maken. Amper vijf minuten later besliste opnieuw De Louw deze wedstrijd met een beauty: 0-3. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. De bekwame leidsman uit Rijkevoort leidde de beide teams naar het einde van deze sportieve wedstrijd.
Met deze kloeke zege werd tevens de begeerde tweede periode veilig gesteld en dus ook een plekje in de nacompetitie veroverd. Een prachtig resultaat van het gekwalificeerde management bestaande uit Tim de Wert, Marc de Vries, Ard Marinus, deze zondag al dan niet toevallig 24 jaar getrouwd en Jan Witlox. Petje af voor deze mannen.
Nijnsel Heren 1 is dus prima op dreef en hoopt aanstaande zaterdag de best wel lange uitreeks van vier wedstrijden positief af te ronden in het pittoreske Boskant. Een pittige tegenstander die afgelopen weken weliswaar geen aansprekende resultaten neerzette maar tegen rivaal Nijnsel deze mindere reeks graag wil onderbreken. Maar goed, Nijnsel koestert de periodetitel, Ollandia ging de geelblauwen al voor en het zou leuk zijn als Rhode en Boskant ook nog een periodetitel zouden meepakken. We zien alle trouwe Nijnsel supporters graag terug op zaterdagavond in een van de mooiste dorpen van Meierijstad.