Afbeelding

Boskant bouwt weer

Algemeen

Boskant - Hard gaat het niet en de roep om meer bouwen in de kleine kernen wordt maar mondjesmaat beantwoord, maar in Boskant komt er weer wat garen op de klos. Geen sociale huurwoningen dit keer, zelfs geen starterswoningen, maar een stapje hoger in het bouwsegment. 

Aan het Kremselen komt een 'exclusief woongebied'' met 14 kavels. De brochure beschrijft het als volgt: "In deze landelijke oase brengt Ruimte voor Ruimte 9 zeer royale kavels uit met oppervlaktes van circa 881 m2 tot maar liefst 1.685 m2 . Een groene kamer met houtwallen en laanbeplanting langs de Kremselen en Eikenstraat geeft het gebied een intiem karakter. Dat wordt verder benadrukt door de bomen en hagen langs de groene binnenstraatjes, die de wijk op twee plekken vanaf de Kremselen ontsluiten. Kenmerkende onderdelen van de prachtige villawijk in Boskant zijn het kleinschalige en exclusieve karakter, de parkachtige uitstraling met veel groen en water en een duurzame, eenduidige en hoogwaardige inrichting van de ruimte." 
Meer informatie over de kavels is te vinden op de site www.ruimtevoorruimte.com/boskant. Daar staan overigens nog vijf woningen vaag ingetekend. "Die zijn van de gemeente" aldus René van de Laar, de makelaar die over de 14 beschreven kavels gaat. "Onze kavels gaan op 3 april in de verkoop. Uiteraard voldoet het project aan alle eisen van deze tijd. Aardgasvrij, duurzaam en levensloopbestendig. De doelgroep kopers is groot. We verwachten minimaal de helft mensen van buiten Sint-Oedenrode."