De opruimploeg van MHC. v.l.n.r.: Theo van de Loo, Theo van de Loo, Bert van 't Hof en René Touw. Ad van der Heijden ontbreekt op de foto.
De opruimploeg van MHC. v.l.n.r.: Theo van de Loo, Theo van de Loo, Bert van 't Hof en René Touw. Ad van der Heijden ontbreekt op de foto.

MHC stapje voor stapje mooier

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het clubhuis van MHC stond jarenlang bekend als het 'lelijke eendje' van de hockeyclubs in de regio. Dankzij de tomeloze inzet van meerdere vrijwilligers is dat verleden tijd. Wie nu bij MHC Sint-Oedenrode op visite komt, wordt onthaald in een serieus onderkomen. "En we zijn nog lang niet klaar!" verzekert kartrekker Bert van het Hof.

Het is maandagmorgen. Het getik van sticks en hockeyballen galmt nog na. Evenals de muziek van de hockeydisco van de avond ervoor. Verder is niets meer van dat 'slagveld' te bespeuren. "Het was een zooitje vanmorgen", vertelt Theo van de Loo. "Ik heb de vloer een paar keer moeten boenen. Wat zag hij er uit! Maar goed, dat wil zeggen dat ze een mooi feestje gehad hebben." Geloof het of niet, maar buiten loopt nog een Theo van de Loo rond, óók met roots in Boxtel en óók nog eens op dezelfde dag geboren. Deze Theo is het buitenmens van het gezelschap. Hij ontfermt zich over de staat van de velden en ruimt alles op wat mogelijk is. Hij wordt naar binnen geroepen voor de koffie. Bert zit daar al klaar voor. Tevreden hanteert hij zijn roerstaafje, zittend op de mooie houten banken die onlangs geplaatst zijn. Achter de bar is René Touw nog wat aan het rommelen, maar ook hij sluit snel aan.

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week