Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 645bef
Foto: Marije van der Vliet
Sport

Na waanzinnige avond snel klaar

De Zuiderzeerally in Emmeloord begon super snel voor VDZ Racing. Na de eerste avond bivakkeerde het team op een vijfde plek algemeen en een eerste plek in de klasse Evo X. Helaas was het daarna snel over.

Op de openingsavond werd er keurig gestart door Roel en Ilse met een 9e tijd overall en een 3e tijd bij de Evo X'en. Nadat concurrent Van Ballegooijen op de 2e proef al uitviel en ook de equipe Jim van den Heuvel – Jouri Dockx op het laatste moment forfait had moeten geven, verraste team VDZ Racing met een scratch op de tweede klassementsproef Vollenhove en een waanzinnige 5e tijd algemeen! Na een heldenrit werden zelfs enkele R5-auto's achter hen gehouden, wat best sensationeel genoemd mag worden. Op de 3e proef (wederom het industrieterrein van de 1e omloop) werd er een 2e tijd bij de Evo X'en genoteerd waarna het weer tijd was voor de 2e maal Vollenhove. Ook hier werd weer een scratch genoteerd en een 5e plaats overall. Met een zeer voldaan gevoel werd de auto in Parc Fermé gezet op een waanzinnige 5e plaats algemeen, de hoogste klassering van VDZ Racing in de geschiedenis van het team.
Vol goede moed werd de auto op zaterdag uit Parc Fermé gehaald waarna het tijd was voor service. In verband met wat problemen bij de organisatie werd de deelnemers extra servicetijd geboden. De servicemannen van VDZ Racing hadden echter weinig te doen en men was er op gebrand op dezelfde voet verder te gaan als op vrijdagavond. Na het neutraal verrijden van de 5e klassementsproef was het echter gedaan met de pret. Of de aandrijfas of het differentieel had het begeven. Met nog 3 klassementsproeven te rijden tot aan de volgende service werd besloten om het geen vervolg te geven en werden de servicemannen erbij geroepen om de Evo op te laden.
Enorme teleurstelling dus voor het team, wat ze goed af te zien was. Ook al is in het donker rijden de specialiteit van Roel, wat resulteerde in het resultaat van vrijdagavond, overdag kunnen ze er ook wat van zo heeft het verleden al uitgewezen. En dus werd het team beroofd van een prachtige podiumplaats in de Evo X-klasse en een waanzinnig resultaat algemeen. 
 

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!