Succesvol weekend voor Dioscuri

Sint-Oedenrode - In Deurne stonden dit weekend de voorrondes voor de regiofinales D2/5de Divisie op het programma. Deze wedstrijden worden gehouden op 6 en 7 april in de thuishal van Dioscuri, sporthal De Streepen in Sint-Oedenrode. Uiteraard een extra stimulans voor de Rooise turnsters om optimaal te presteren. Daarnaast konden de meiden zich plaatsen voor de toestelfinales op 14 april te Boxmeer.

Bij de junioren wisten Birgit en Bente zich met een 10de en 11de plek op de meerkamp keurig te plaatsen voor het finaleweekend. Birgit schitterde op Balk, waar ze zich met een derde plaats (10.80) mag opmaken voor de toestelfinale. Bente kampte met wat fysieke tegenslag, waardoor zij op Balk een nare val moest incasseren. Haar doorzettingsvermogen werd beloond: via onder meer een 10.40 op Sprong mag ze in eigen hal aantreden voor de meerkampfinale. Alysha wist zich net niet te plaatsen, maar ze mag terugkijken op een goede wedstrijd met een prima vloeroefening. Senior Larissa eindigde als 21ste en eerste reserve voor de regiofinale. Met name haar overslag op Sprong (10.40!) was erg mooi.
Jeugd 1 turnster Lindsy stak in topvorm en haar supersprong (12.70) en topvloer (13.00) waren beide goed voor een 4de plaats in het toestelklassement. Via een prima balkoefening, waar ze ondanks een val boven zichzelf uitsteeg en een stabiele Brug vond ze zich terug op een prima 7de plek in de meerkamp: op naar de finale!
Bij de Pupillen 2 D2 turnde Imke de pannen van het dak. Haar derde plaats op Sprong (13.70) en 5de vloerplaats (13.70) leverde haar 2 toestelfinales op. Door een val op Balk greep ze maar net naast het podium: haar knappe overall 4de plek was goed voor een plekje in de Rooise meerkampfinale. Op haar eerste grote wedstrijd begon Lien wat nerveus met 4 vallen op Balk. Daarna pakte ze de wedstrijd prima op, waarbij ze met name op Brug excelleerde (12.85). Helaas net niet genoeg voor een plekje in de meerkamp finale.
De Jeugdturnsters van Dioscuri waren zeer succesvol: zowel Nora als Lieke plaatsten zich met een 4de resp. 11de plek. Met name het sterke brugturnen van de Dioscurianes viel op: beiden plaatsten zich voor de finale voor dit toestel, 11.45 voor Nora en 11.00 voor Lieke.
Samen met de 4de Divisie/D1 meiden, die zich in februari in Valkenswaard plaatsen, betekent dit dat er maar liefst 17 Dioscuri turnsters in Rooi in actie gaan komen. Meiden, heel veel succes toegewenst!