Logo mooirooi.nl
Er werden vele zakken vuil opgehaald.   | Fotonummer: afb44c
Er werden vele zakken vuil opgehaald. (Foto: Jos van Nunen)
Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Gezamenlijk zwerfafval te lijf

Meierijstad - Zaterdag 23 maart is het weer tijd voor de Landelijke Opschoondag. Op deze dag is er extra aandacht voor het opruimen van zwerfafval.

Ook in Meierijstad zijn via www.schoonopdekaart.nl al tientallen initiatieven aangemeld om samen de handen uit de mouwen te steken. Na afloop kunnen de zwerfafvalrapers hun zakken zwerfafval gratis afleveren bij de milieustraat in Schijndel, Veghel of Sint-Oedenrode.

Service
De gemeente stelt gratis afvalzakken, veiligheidshesjes en afvalgrijpers beschikbaar en haalt na afloop het verzamelde zwerfafval op verzoek gratis op. Als zwerfafvalrapers van deze services
gebruik willen maken, kunnen zij dit t/m dinsdag 19 maart bij de gemeente melden via een e-mail aan afval@meierijstad.nl.

Betrokken inwoners
Wethouder Harry van Rooijen is trots op alle inwoners die aan de slag gaan: "Zwerfafval is een doorn in het oog van heel veel inwoners en heel slecht voor het milieu. We ergeren ons aan de vele blikjes, flesjes en soms volledige vuilniszakken die we tegenkomen op straat. Nu zijn er gelukkig steeds meer mensen die daadwerkelijk iets willen dóen aan dit afval, waarvan niemand zich eigenaar voelt. Zo houden we het samen leefbaar."


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat het terrein van Rhode verplaatst had moeten worden?Reageren!