Rhode wint ook van Brabantia

Algemeen

Sint-Oedenrode - Opnieuw kon Rhode tegen een lager geklasseerde ploeg de volle winst pakken en daarmee deed het dus goede zaken om uit de buurt van de onderste regionen te blijven.

De wedstrijd begon met een minuut stilte voor Martien Scheutjens, onlangs overleden, en meer dan 66 jaar lid van Rhode, o.a. als penningmeester en jeugdvoorzitter. De weergoden deden niet mee aan deze minuut stilte, met code oranje was goed voetbal eigenlijk niet mogelijk. Hoge ballen kwamen soms als een boemerang terug en op een bepaald moment lag zelfs het doelnet boven op de doellat. Het resultaat was een rommelige pot voetbal. Beide ploegen kregen een aantal kansen om te scoren, een doelpunt van Rhode werd wegens buitenspel afgekeurd, Brabantia was  gevaarlijk uit counters via de vleugel,  maar de voorzetten gingen meestal voorlangs. Bij Rhode waren de beste kansen voor de verdedigers, tweemaal voor Stan van de Mortel, en een inzet van Roel Smeets, uit een corner, werd op de lijn gestopt. De beste kans voor Brabantia kwam in de 39e minuut, de spits werd met een dieptepass gelanceerd, maar zijn schot ging net naast.
Brabantia had in de tweede helft de wind in de rug en wilde daar graag direct van profiteren, al meteen na de aftrap kwam de eerste kans, die leverde nog niets op. In de 53e minuut was het wel raak, een voorzet van rechts bereikte de spits die de bal eenvoudig kon binnen werken.  Maar de kracht van Rhode dit seizoen is dat ze niet gauw bij de pakken gaan neerzitten en ook nu werd er een schepje bovenop gedaan. Dit had al snel resultaat. Een scherpe voorzet van rechts (60 min.) draaide terug het veld in en kwam via een Rhode speler bij Mart Krüsemann, die de bal hard in de kruising joeg. In de 69e minuut werd het zelfs 2-1. Het was een gelijksoortige situatie, en ditmaal werd Simon van de Wetering in stelling gebracht, met een prachtig boogballetje over de keeper was het raak. In de blessuretijd kreeg Brabantia nog een goede kans op de gelijkmaker, de harde kogel van links werd echter door de Rhode keeper zonder al te veel problemen gestopt, uitslag 2-1.
Zondag gaat Rhode op bezoek bij Nemelaer. Op de Neul speelde Rhode een ongelukkige wedstrijd en verloor met 0-1. In de 2e helft kreeg Rhode volop kansen, maar de keeper van Nemelaer liet zich niet passeren en een foutje achterin werd door Nemelaer afgestraft. Daarna ging het in de competitie cresendo met Nemelaer en zondag werd zelfs de nummer 2, TOP, op eigen terrein geklopt.