Afbeelding

Ook zo genoten …. ?

Algemeen

De Ollandse kerk kreeg een slappe band! Wil je de vorige zin nóg een keer lezen, alsjeblieft. Prachtig toch? Het is echt waar: Een platte wagen met daarop de Ollandse kerk kreeg tijdens de optocht door Papgat een platte band. En wat daarna gebeurde symboliseerde eigenlijk de volledige teloorgang van de katholieke kerk. Even later werd de kerk losgekoppeld van de Ollandse koorleden!? Mooier hadden ze de sluiting van de Sint-Martinuskerk niet kunnen uitbeelden. Begrijp me goed, ik misgun de winnende carnavalsclub de Lèpkes niks, maar dat de Ollandse Kerk niet een ereprijs heeft gewonnen, vind ik onbegrijpelijk! Daar moet het Vaticaan achter hebben gezeten!

Vreemd genoeg ben ik afgelopen zondagmiddag ook losgekoppeld, namelijk van mijn linkerenkel. Ik liep in mijn legionellapak de Kienehoef binnen maar bleef heel lullig met mijn enkel achter de drempel haken. En een ongeluk komt nooit alleen. Op weg naar het ziekenhuis werd ik ook nog aangehouden door een agent. "Mijnheer, kunt u even uit de wagen komen?" Ik zeg, "Waarom, omdat u denkt dat ik gedronken heb zeker?" Nou zegt-ie "Dat ook, maar ik denk dat u gewoon te zwaar bent voor deze kinderwagen."

Gelukkig had ik niks gebroken of gescheurd - ja mijn legionellapak maar dat was al kapot – dus was ik weer net op tijd fit om te zien hoe dinsdagavond de heer W. Pap in de fik werd gestoken. En daarna een afzakkertje op de Markt samen met een vriend van mij, wiens naam ik hier maar niet zal vermelden. Maar tjonge, hoeveel liter jenever er in zo'n klein borrelglaasje kan!? Na afloop is Emiel net buiten het café gestruikeld … toen-ie mij naar de auto droeg. Tja, drink dan niet, als je er niet tegen kunt! Ik had gelukkig een autosleutel in mijn hand, maar geen idee of ik die zojuist had gevonden of dat ik mijn auto kwijt was. Ik ben uiteindelijk maar met de bus naar huis gegaan. Om ze boven niet wakker te maken, heb ik me toen beneden alvast uitgekleed en ben heel stil op handen en voeten de trap opgekropen. De buschauffeur kon er niet om lachen.

Kortom het waren twee fantastische dagen.