Bron: Flickr
Bron: Flickr

Verkleedtips voor Carnaval

Algemeen

Carnaval staat voor de deur, de voorbereidingen zijn in volle gang en Sint-Oedenrode wordt binnenkort Papgat! De etalages van winkels en de gevels van de huizen worden op de meest originele wijze versierd, maar hoe gaan we zelf verkleed dit jaar? Hoog tijd om wat inspiratie op te doen en een aantal originele verkleedtips te lezen.

Het is altijd een uitdaging om een leuk carnavalsoutfit te bedenken. We willen elk jaar het liefst een nieuw kostuum om onze familie en vrienden mee te verrassen. Daarom is het misschien geen gek idee om eens een verkleedpak te kiezen dat juist niemand van ons verwacht. Bent u een rustig persoon met een beheerst karakter, kies dan een keer voor uw tegengestelde en verkleedt u bijvoorbeeld als hardrocker of, als u het echt bont wil maken, als heavy metal zanger. Bij Carnaval gaat het ten slotte om het uitbundig vieren, om een tijd van catharsis en persoonlijk uitleven. Geen betere kans dus om eens iets heel buitengewoons te doen. Len Ledger met haar paarse haren of Sharon den Adel, de Nederlandse zangeres van Within Temptation met haar uitbundige jurken zijn misschien een idee.

Voor de heren blijft bijvoorbeeld Axl Rose een leuke zanger om te imiteren met een leren broek en stoere laarzen, een bandje in het haar en een cool rock shirt maakt het helemaal af.

Een ander origineel idee is om met het hele gezin of met een groep vrienden een thema te kiezen en allemaal in dezelfde stijl te gaan. Het effect is des te groter als de hele Adams Family aan komt lopen of een hele bende gemaskerde overvallers uit Casa de Papel.

De Spice Girls zijn ook weer terug van weggeweest, u kunt zich met uw vriendinnen helemaal uitleven met dit thema. Een andere verkleedmogelijkheid als gezin is om jong als oud en oud als jong te verkleden. Het wordt lachen geblazen om vader en moeder als kleine jongen en meisje te zien. Nog leuker wordt het om af te spreken dat de rollen ook daadwerkelijk omgedraaid zijn die dag en dat de kleintjes doen wat de ouders normaal doen en andersom.

Om niet van alles nieuw te hoeven kopen, is het ook een goed idee om een personage te kiezen waarvoor u de gepaste kleding al in huis hebt. Bijvoorbeeld een filmster zoals James Bond waarvoor u alleen een net pak of smoking nodig heeft, kan die ook weer eens gedragen worden! Of u kunt uw oude speelkaarten gebruiken om als hartenkoningin uit Alice in Wonderland te gaan. Naai of plak de hartenkaarten van het spel op een basic jurkje, teken hartjes op uw wangen en toupeer uw haar. Oude speelkaarten kunnen ook gebruikt worden om als pokerspeler te gaan, in ere van onze Nederlandse pokerster Lex Veldhuis, met een wijde capuchontrui, pet en donkere zonnebril. Knip speelkaarten uit en plak ze op uw pet en shirt om uw kostuum af te maken. Iedereen heeft wel een oud kaartenspel in huis. Een boerenoutfit is ook gemakkelijk in elkaar te flansen. Gebruik een blauwe overall, klompen en maak leuke vlechten in uw haar en alles komt goed met de boerin zoekt man. Bij carnaval gaat het er ten slotte om om in de huid van een ander personage te stappen, eentje die we normaal nooit zouden zijn en zo onze impulsen de vrije loop te laten gaan.

We willen allemaal origineel zijn, dus hoe persoonlijker uw outfit, hoe leuker. Het is natuurlijk een uitgesproken kans om eens als uw lievelingsacteur, -sporter, tv-personage of andere beroemdheid te gaan. Maar het hoeft niet altijd een beroemdheid te zijn, het kan ook een onbekend personage zijn uit een tijd of modeperiode die u bewondert. Als u altijd al een keer in de middeleeuwen had willen leven, op het hof van Lodewijk XIV, grijp dan uw kans. Een strak lijfje met een mooi uitstaande wijde rok, afgezet met brede stroken kant, daarin maakt u een heel verfijnde indruk!

Mogelijkheden genoeg dus om een origineel carnavalspak te dragen dit jaar. De grote carnavalsoptocht van Papgat is op zondag 3 maart om 13:11, dus nog tijd genoeg om een mooi kostuum in elkaar te zetten!

Bron: Wikipedia
Bron: Wikipedia