De wegen zien er op het eerste gezicht allemaal vlak uit.
De wegen zien er op het eerste gezicht allemaal vlak uit.

Een fantastische ervaring in de jungle met een dosis pech

Algemeen

Suriname / Sint-Oedenrode - Gerry van Gerwen, John van der Zanden en hun fietsmakkers zijn weer thuis van een wel heel bijzondere tocht. Ze fietsen maar liefst 400 kilometer door de jungle van Suriname. "Een fantastische ervaring", geniet Gerry nog na.

Alleen al het feit dat de heren zes dagen lang hun telefoon niet hebben gebruikt, zorgde voor een golf van genot. "Dat is een ervaring die we niet meer kennen", vervolgt de bekende Rooienaar. "Daarnaast kozen we er voor om de buitenlucht te slapen, in plaats van in een lodge met airco. Dat is heerlijk 's nachts, want de temperatuur ligt dan rond de 24 graden. Overdag is het maximaal 32 graden geweest, dus dat was goed om te hebben op de fiets."
De tocht door de jungle noemen de heren 'indrukwekkend'. Er werd ze verteld dat de ritten vlak zouden zijn, maar er zaten stiekem nog aardig wat hoogtemeters in. Op dag 1 zelfs 850, maar geoefend als deze mountainbikers zijn, hebben ze dat getrotseerd. "Het was vooral prachtig om allerlei verschillende culturen tegen te komen en met hen kennis te maken. Evenals met het eten daar. Een fantastische keuken, tjonge toch!" De wegen en paden waren goed geschikt voor de mountainbike. Helaas was er één flink minpunt aan de reis. Al op dag 2 brak Veghelaar Karel de Jong zijn been. Daarom fietsen de heren niet meer dan 400 km. Ondanks deze pech kijkt de groep terug op een "fantastische editie". "Hier moeten we nog een keer terugkeren", is Gerry vastberaden.

Afbeelding