De loods staat helemaal vol met boeken.
De loods staat helemaal vol met boeken. Foto: Jos van Nunen

1600 bananendozen vol boeken

Algemeen

Sint-Oedenrode - Eigenlijk weet heel Rooi het al. Omdat het ieder jaar terugkomt, omdat het ieder jaar een succesnummer is en anders wel omdat het op allerlei strategische plekken in Rooi op de spandoeken staat: "De" boekenbeurs komt er weer aan, aanstaand weekend.

We namen dit keer eens een kijkje bij het sorteercentrum, bij Van Acht aan de Hoogstraat. De 1600 bananendozen vol boeken staan ergens in een loods maar kan niet missen: waar al dat volk in- en uitloopt, daar is het te doen. Aanwijzingen zijn amper nodig: de tientallen vrijwilligers weten precies wat ze moeten doen. De eerste vraag aan Luc van den Tillaart en Theo Jansen, bestuursleden van de Stichting Behoud Martinuskerk is dan ook: is er iets veranderd aan de succesformule van de voorgaande jaren? Die vraag stellen, is hem beantwoorden. Nee dus. Tenminste, niet op hoofdlijnen.

"We moeten ons natuurlijk wel aanpassen aan de mogelijkheden" aldus Jansen. "Zo hadden we vorig jaar nog een bezorgpunt bij De Leijer, nu niet meer, weet je toevallig iemand in de buurt van het centrum die daar nog mogelijkheden voor heeft? Voor een paar boeken gaan ze niet zo gauw een eind rijden."

De locatie is als vanouds: de Odaschool. "Maar ook daar is het een en ander veranderd. We kunnen geen gebruik meer maken van de kantine, dus moeten een andere ruimte inrichten als kantine, en weer opruimen" aldus Jansen. "Onze kantinevrijwilligers hebben het daar nu natuurlijk wel een stuk drukker mee."

Lees verder in DeMooiRooiKrant van deze week

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding