Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: edce52
Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

Internationale Vrouwendag

Sint-Oedenrode - Taalwerkplaats Rooi, Gilde SamenSpraak en Schrijfclub Impesant nodigen Rooise (en andere) vrouwen uit voor de viering van Internationale Vrouwendag. Deze bijeenkomst vindt plaats op zondag 10 maart, van half 2 tot ongeveer half 6, in het Damiaancentrum, Schijndelseweg 46. De toegang is gratis, het staat iedereen vrij om al dan niet een kleine bijdrage te geven.

Het landelijke thema van de vrouwendag is dit jaar 'heldinnen'. We kennen allemaal wel heldinnen, want in elk dorp, elke stad en elke familie waren en zijn ze te vinden. Vrouwen die zich moedig inzetten voor de rechten van vrouwen, voor de fundamentele gelijkheid van vrouwen en mannen, welke kleur, welke overtuiging of levenswijze ze ook hebben.

Het programma bestaat uit: een Verhalentafel met Karin van Vlerken en een workshop Creatief Schrijven met Emmy van Haastrecht. Na een optreden van het zangduo Vocal Blush leest de Iraans-Koerdische schrijfster Firoozeh Farjadnia voor uit haar mooie boek 'Postvogel'. Ze vertelt over haar leven in een door onderdrukking geteisterd Iran, waar vrouwen vaak tegen wil en dank heldinnen worden.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vindt u dat de huidige Alzenau brug aan de Corridor van naam moet veranderen naar de persoon die deze brug veroverde: Capt. Fred A. Hancock.Reageren!