Ollandia boekt opnieuw grote overwinning

Het was er nat, koud en winderig, in Lennisheuvel bij de plaatselijke LSV. De supporters waren in de gelukkige omstandigheid dat er een tribune was die hen beschermde tegen de gesels van de natuur. Voor de spelers was dat allemaal wat minder. Ze waren al doorweekt voordat de wedstrijd begonnen was.

Misschien was dat de reden dat ze niet helemaal bij de les waren, want opnieuw was het na vier minuten dat Ollandia op achterstand kwam. Dit was voor Ollandia weliswaar een domper maar voor de spelers op het veld was dat de aanleiding toch een tandje bij te schakelen zonder onrustig te worden door de achterstand. De eerst kans was voor Rob van der Heijden, die een teruggelegde bal van Robert Erven overschoot. Dat was in de zevende minuut van de wedstrijd en tien minuutjes later was het wel raak. De keeper van LSV ging onder de corner van Robert Erven door en kwam precies op maat voor de hoog opspringende Stefan Erven die snoeihard inkopte: 1-1. Hierna ging Ollandia door, kreeg diverse kansen om op voorsprong te komen, maar miste toch de diverse uitstekende kansen. Voor rust nog was het echter opnieuw Stefan Erven die het net wist te vinden, want in de 45e minuut draaide hij knap weg bij zijn tegenstander en schoot vanaf de rand zestien hard in de linkerhoek, de doelman kansloos latend.
Na de pauze was het veelal eenrichtingsverkeer en was het wachten op de bevrijdende derde treffer. Alvorens die viel hadden de voorwaartsen al diverse 100% kansen gehad en was het uiteindelijk Robert Erven die de 1-3 maakte. Een hard schot van Stefan Erven kon niet klemvast worden gehouden door de keeper. Hij liet de bal van zijn borst springen die dus keurig door de attente Robert werd afgemaakt. In de 78e minuut werd Ollandia verder geholpen door een eigen doepunt van LSV. De ingevallen Bart van de Struijk wilde de bal terug koppen naar zijn doelman maar deze was juist onderweg en ging de bal mooi over de eigen doelman heen in het doel, 1-4. Hierna werd het wat onvriendelijker. Enkele spelers van LSV gingen steeds meer onbesuisde acties aan waarbij je soms je hart vasthield voor zware blessures. Die onbesuisde akties werden in tien minuten twee keer bestraft met een rode kaart. Wat maakte dat LSV nog met negen man op het veld stond. Hierdoor was het mogelijk dat Ollandia nog twee keer scoorde en konden Steven van Dijke en Remco Voets hun doelpuntentotaal met één verhogen. Al met al een verdiende en ruime overwinning voor Ollandia en een prima opsteker naar volgende week als Gloria-UC op bezoek komt uit het verre Baarle Nassau.