VV Nijnsel / TVE Reclame kraakt DVG

Nijnsel kreeg afgelopen zondag bezoek van DVG uit de klompenstad Liempde. Niet echt een derby maar wel een tegenstander 'uit de buurt' waarvan in de eerste competitiewedstrijd uit enigszins onfortuinlijk werd verloren. Beide teams staan stevig in de subtop en jagen op koploper Avesteyn die maar geen steken wil laten vallen. Kortom, beide opponenten waren gebaat bij winst maar alleen de winnaar scoort zoals vanouds drie welkome wedstrijdpunten.

In het begin was het aftasten, geen onnodige risico's nemen en loeren op kansjes. Na een halfuur een handsbal in de zestien en dat heeft in de regel tot gevolg dat de bal op de stip belandt: Stefan Hulsen voltrok het vonnis en droeg zorg voor de 1-0 tussenstand. Dit was tevens de ruststand. De rust werd opgeluisterd met een heerlijke kop estherische rabarberthee van de hand van theoloog Geert Wijdeven.
In de 57e minuut losten de gastheren een verraderlijk schot dat prompt in de lange hoek tot een tegendoelpunt leidde. Vervolgens brak de 'periode' Rick van der Vleuten aan: in de zestigste minuut een hoekschop van Jelle de Louw die Van der Vleuten met een ferme kopbal tot doelpunt promoveerde: 2-1. Amper een minuut later een vrije trap van Stefan Hulsen waar Rick opnieuw succesvol zijn hoofd tegenaan plantte: 3-1. Wat een euforie!
De gasten wilden zich echter niet neerleggen bij een mogelijke nederlaag en in de 66e minuut kopte een Liempdse voorwaartse een voorzet achter keeper Dortmans: 3-2.
In de slotfase creëerden beide teams nog een aantal mogelijkheden maar die werden niet benut zodat de thuisploeg aan de goede kant van de score bleef. Nijnsel heeft zich nu wat lucht verschaft ten opzichte van opponent DVG maar de andere concurrenten bovenin, Avesteyn en Nulandia, kwamen deze natte zondag eveneens tot een maximale score.
Nijnsel zondag naar Boxtel
Aanstaande zondag reist Nijnsel/TVE Reclame 1 af naar RKSV Boxtel, opgericht in 1941, waarvan eind september in een zeer matige vertoning thuis werd verloren. Kortom, de gasten zullen alles in het werk stellen om deze zure, nog wat oprispende nederlaag recht te zetten. Gastheer Boxtel is sindsdien behoorlijk afgegleden maar zal alles in het werk stellen om niet te ver in het rechterrijtje af te dalen.
Trouwe supporters, en dat zijn er velen, zijn opnieuw van harte welkom in Boxtel. Zij dienen zich hiervoor te vervoegen op sportpark Munsel, gelegen aan de Aanloop 29. Om half drie klinkt het beginsignaal.