Knap gelijkspel KV Rooi

Sint-Oedenrode - Zondag 10 februari kwam Oranje-Wit uit Leunen op bezoek bij KV Rooi. Deze ploeg staat tweede op de ranglijst en is altijd een lastige klus voor KV Rooi. Zowel in de binnen- en de buitencompetitie treffen de twee ploegen elkaar. Meestal is er een spannende strijd.

KV Rooi staat onderaan de middenmoot en punten blijven pakken is cruciaal om in de hoofdklasse te kunnen blijven. Ook al draait Oranje-Wit mee bovenaan, is het een ploeg waar punten tegen gepakt kan worden. De meiden uit Rooi wisten dit en daarom werd er met veel inzet begonnen.
Door een felle start kon KV Rooi snel op 4-1 voorsprong komen. Ondanks dat er goed gespeeld werd kon Oranje-Wit bij bleven. Ze konden terug komen naar 6-6. Dit was het beeld van de gehele eerste helft. Er werd gerust met 9-9.
Met goede moed werd de tweede helft in gegaan. Aan KV Rooi was het zaak om het goede spel voort te blijven zetten en niet te verzaken. Waar het meermaals al op mis ging dit seizoen moest voorkomen worden. KV Rooi wist vaker de korf te raken dan Oranje-Wit en daardoor kon KV Rooi uitlopen naar 16-12. Geen ruime voorsprong en nog met 10 minuten te spelen nog geen zekerheid. De laatste minuten waren erg spannend en wist Oranje-Wit toch nog een paar keer te scoren. KV Rooi kon het niet dichthouden en wat resulteerde in een gelijkspel, 17-17. Toch wordt er positief terug gekeken en was het een goede wedstrijd. En elke puntje telt!
Volgende week zondag, 17 februari staat Bladella op het programma. Om 13.20 te Bladel. Publiek is welkom!