Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 9603d6
Oproep MooiRooi.nl / Sint-Oedenrode

4 tips voor het voorkomen van een woningbrand

Blusdeken? Check! Inboedelverzekering? Check! Rookmelders? Check! Om woningbrand te voorkomen, is het ook belangrijk dat je woning brandveilig is. Met deze 4 tips houd je jouw woning veilig.

Maak je woning brandveilig met deze 4 tips

1. Kijk uit met opladers en batterijen
Veel mensen zijn hier nog niet helemaal bewust van, maar het gebruik van opladers kan brand veroorzaken. Zorg er voor dat je de opladers van een mobiele telefoon of tablet na het gebruik uit het stopcontact haalt. De batterijen bevatten een bepaalde energie wat kan zorgen voor spontane ontbranding of ontploffingen. Leg dus ook tijdens het slapen je telefoon niet onder je kussen, maar op het nachtkastje naast je bed.

2. Kies voor KEMA-KEUR verlichting
Veel mensen zetten 's avonds wat kaarsjes en extra verlichting aan. Hierdoor ontstaat er wat meer sfeer in je woonkamer. Echter is dit niet geheel zonder risico's. Blijf ten alle tijden bij je kaarsjes in de buurt. Loop je even naar boven? Zorg er dan voor dat je de kaarsjes uitblijft. Wil je extra verlichting aan in de vorm van versiering? Je doet er verstandig aan om alleen KEMA-KEUR verlichting en led-verlichting te kopen. Deze lampjes worden minder heet. Check de verlichting voor het ophangen altijd op beschadigingen. Het gebruiken van beschadigde verlichting, is namelijk vragen om problemen.

3. Hang voldoende rookmelders op
Het ophangen van voldoende rookmelders wordt ook geadviseerd. Mocht er op de een of andere manier toch brand uitbreken, dan word je in ieder geval gewaarschuwd door de rookmelder. Hierdoor ben je snel bij de brand en kan er iets aan gedaan worden. Dit kan door het melden van de brand bij de brandweer of door het doven van de brand door een branddeken.

4. Hang een branddeken in de keuken
Een andere vorm van je woning brandveilig maken is om te zorgen dat er standaard een branddeken in de keuken hangt. Mocht er vuur ontstaan dan heb je altijd iets bij de hand om het vuur direct te doven. Een emmer met water is namelijk niet de juiste manier in dit geval.

Sluit een inboedelverzekering af
Kaarsjes en lichtjes in je huis is natuurlijk erg gezellig. In de donkere maanden wordt er ook meer ingebroken. Een inboedelverzekering is daarom meer dan onmisbaar. Met de inboedelverzekering van InShared weet je zeker dat je spullen goed verzekerd zijn tegen een lage premie. Bereken hier de premie voor een inboedelverzekering bij InShared

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vind jij de AVG te ver gaan?Reageren!