Nijnsel/TVE Reclame 1 neemt de kop

Algemeen

Nijnsel - Op het redelijk bespeelbare veld van Vorstenbossche Boys begonnen de gasten uitstekend aan de wedstrijd en dit werd bekroond met een doelpunt van Rick van der Vleuten, die na een kwartier de bal na een vrije trap bij de tweede paal wist binnen te koppen.

Na dit sterke eerste kwartier kwam er een licht verval in de ploeg en dientengevolge kwamen de gastheren eensklaps op 1-1. Dit was het enige noemenswaardige wapenfeit na de toch redelijke matige eerste helft van beide partijen.

Na de rust leek het spel even matig als de eerste helft, echter toen de zon doorbrak, brak deze voor Nijnsel ook door. Twee wissels brachten extra pit in het spel van Nijnsel. Waar de eerste gouden wissel, Frenk Remeysen, na een hoekschop de 1-2 tegen de touwen wist de koppen, volgde niet veel later ook de 1-3 via de andere gouden wissel, John Egelmeers. Van beide kanten werd nog wel wat geprobeerd, maar dit leverde niets meer op. Dankzij deze overwinning mag Nijnsel zich voor onbepaalde tijd koploper noemen.

Zondag komt DVG op bezoek
Dit was eind september 2018 de eerste competitiewedstrijd tussen de twee degradanten, ieder uit een derde klasse. De degradanten roepen steevast dat ze zo snel mogelijk weer willen terugkeren maar dat was van deze wedstrijd niet bepaald af te leiden. Het werd na een matige wedstrijd op een hele natte zondag uiteindelijk 2-1 voor de gastheren die beide goals min of meer cadeau kregen.
Beide teams staan nu stevig in het linker rijtje zodat de promotiekansen in beide kampen nog volop in leven zijn. Daarom zijn de drie wedstrijdpunten in alle gevallen meer dan welkom. Het zou daarom best wel eens een spannend potje kunnen worden op Den Eimert. DVG heeft van oudsher een fysiek sterke ploeg met een hoog arbeidsethos. De teams komen tegen half drie het veld op.