Peter Willems zoals we hem kennen...
Peter Willems zoals we hem kennen... Foto: Jos van Nunen

Bijna 2000 jaar muzikale ervaring in 25 jaar

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het Seniorenorkest Dommelvolk viert dit jaar zijn vijfentwintigjarig bestaan. Om heel precies te zijn: op 23 februari 1994 werd door Peter Willems met enkele andere muzikanten Seniorenorkest SWO opgericht. Dat stond voor Stichting Welzijn Ouderen. Later werd de naam veranderd in Seniorenorkest Dommelvolk. In het weekend van 23 en 24 februari wordt dit zilveren jubileum uitgebreid gevierd.

"Tja, waarom een seniorenorkest?", herhaalt Peter de logische vraag. "Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In Best was er al een seniorenorkest en wij vonden dat we in Rooi ook zo'n orkest moesten hebben. Theo van de Crommert had me al een paar keer gevraagd of ik niet de eerste stap wilde zetten. Ik antwoordde hem elke keer dat hij de eerste zou zijn die het hoorde als het zover was."

"Omdat ik ook niet goed wist hoe ik het allemaal aan moest pakken, ben ik naar Janny Forsten van de Stichting Welzijn Ouderen gegaan. Die zaten toen nog in dat houten keetje aan de Stompersstraat", vervolgt de dirigent.

Lees het complete verhaal woensdag in DeMooiRooiKrant