Afbeelding

Odaschool omarmt Fairtrade-gedachte

Algemeen

Sint-Oedenrode - Koffie en thee die op de Odaschool gedronken en geserveerd worden, is voortaan gezet met Faitrade producten. Duurzaamheid is een van de pijlers in het onderwijs en het gebruik van Faitrade producten sluit daar goed bij aan. 

Fairtrade is een duurzame vorm van handel. Hun campagnes beogen de Fairtrade-producten onder de aandacht te brengen bij gemeenten, bedrijven, scholen, sportclubs en maatschappelijke organisaties. Personeel en directie van de Odaschool hebben zich eind 2018 bereid verklaard om Fairtrade koffie- en thee te gaan gebruiken. Daarmee hebben zij bijgedragen aan het behalen van de titel Meierijstad 'Fairtrade Gemeente'.

"Als basisschool willen we onze leerlingen een beeld geven van de wereld waarin we leven en werken. Het is helaas een feit dat veel mensen in landen als Azië, Zuid-Amerika en Afrika onder slechte werkomstandigheden moeten werken tegen een hongerloon. We kunnen de wereld helaas niet veranderen, maar we kunnen wel ons steentje bijdragen om de kleinschalige boeren en hun kinderen een echte kans te geven op een beter leven. Met de extra inkomsten die zij ontvangen van Fairtrade worden scholen gebouwd, waterputten aangelegd, sanitaire voorzieningen aangelegd etc. Fairtrade producten maken voor deze mensen het verschil tussen overleven en ontwikkelen. Deze boodschap willen we als school graag meegeven aan onze leerlingen. Bovendien smaakt een 'eerlijke' kop koffie of thee een stuk lekkerder!" laat Susan Jansen namens de Odaschool weten.

Als zichtbaar teken van Fairetrade-gebruiker ontving de school een Fairtrade-vignet dat een mooie plaats gaat krijgen in het schoolgebouw.

Afbeelding