Ruud Merks
Ruud Merks Foto: Jos van Nunen

Verkiezingsborden: verzoek SP direct ingewilligd

Algemeen

Sint-Oedenrode - Ambtelijke molens malen traag, maar in Meijerijstad kunnen dingen soms ook heel snel gaan. Op 30 januari vroeg SP fractievoorzitter Ruud Merks aan het college waarom ze het aantal verkiezingsborden voor de verkiezingen van Provinciale Staten zouden halveren van 53 naar 25. Hij verzocht ze ook om dit besluit, voor hun onbegrijpelijk en onlogisch in een tijd waarin steeds minder mensen ter stembus gaan, terug te draaien.

De inkt van de brief was bij wijze van spreken nog niet droog, of hij kreeg op 1 februari al een reactie. Het college had het besluit tot halvering onder meer genomen om kosten te besparen, in de overtuiging dat de sociale media de belangstelling voor de verkiezingen wel voldoende onder de aandacht zouden brengen. Maar het signaal van de SP bleek al voldoende om dat besluit terug te draaien.

Eind 2017 gebeurde er iets vergelijkbaars, toen het college van Meierijstad had besloten om aangevraagde en verleende vergunningen niet langer te vermelden in de lokale weekbladen. Die zijn op internet ook te vinden, was hun redenatie. Het was toen ook de SP die op de rem trapte. De gemeenteraad stemde unaniem in met hun motie om dat terug te draaien.