De jubilarissen van Zij Actief Nijnsel.
De jubilarissen van Zij Actief Nijnsel.

Zij Actief Nijnsel vijf jaar zelfstandig

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het is 23 januari, 'n koude en besneeuwde woensdagavond. Toch nemen veel dames de moeite aanwezig te zijn bij de algemene ledenvergadering van Zij Actief Nijnsel. Een bijzondere editie ditmaal.
Voorzitster Ria van den Boom begint deze keer het openingswoordje al voor de koffie is ingeschonken en met een goede reden. Het is een beetje feest deze avond en staat er voor alle aanwezigen een lekker stuk gebak klaar. Het eerste lustrum als zelfstandige vereniging mag gevierd worden. 


Het was eind januari 2014 toen vier bestuursleden gespannen naar de notaris stapten om de notariële acte te ondertekenen. Niet meer afhankelijk van bond of kring. Zelf keuzes kunnen maken. Een grote stap werd gezet, waarvan men tot op heden nog geen spijt heeft.
Er haakten leden af door verhuizing, gezondheid of door een hoge leeftijd. Maar ondertussen meldden 24 dames zich aan als lid, in de afgelopen vijf jaar. "Zij Actief Nijnsel bloeit op. Een kleine gezonde vereniging, waar we trots op kunnen zijn", zo zijn de woorden van Ria.
Na de koffie neemt het officiële gedeelte aanvang. Een bestuurswisseling vindt plaats. Vier jubilarissen worden in het zonnetje gezet. Corrie van der Heijden en Franka van de Sande, omdat ze beide 25 jaar lid zijn. Mien van de Heuvel is 75 lid  en Corrie Schoenmakers 70 jaar. Mien en Corrie hebben alle veranderingen meegemaakt. Van Boerinnenbond naar  KVO, tot Zij Actief Nijnsel. Ze dragen deze vereniging een warm hart toe en bezoeken nog trouw enkele activiteiten. Deze vier jubilarissen namen felicitaties, een attentie en een bloemetje in ontvangst.