Afbeelding
Foto: Jeroen vd Sande

Prinsenzittingen 2019 in de spotlights

Algemeen

Sint-Oedenrode - We vallen maar meteen met de deur in huis. Wij hebben dit jaar groot feest!! We staan namelijk voor de vijfde keer op het podium bij de Rooise Prinsenzittingen als Barend & Barend. De afgelopen jaren hebben we al op het podium gestaan als Dokter Barend, Circus Barend, Opa Barend en Durum Barend. Ook dit jaar hebben we weer een nieuwe act kunnen verzinnen, maar daarover later meer.

We nemen jullie graag mee terug naar het begin van Barend & Barend. Als kind waren we elke editie van de Ollandse Kinder Bonte Middag van de partij en dat beviel zo goed dat we ook meteen zijn doorgestoomd naar de Ollandse Bonte Avonden. Door de jaren heen hebben we veel verschillende stukken gespeeld in veel verschillende samenstellingen. Maar in 2014 vonden we het tijd om als duo verder te gaan, namelijk duo Rinus & Tinus. We hadden een radioprogramma met daarin allerlei humoristische items en dat sloeg zo goed aan dat we maar meteen besloten hebben om het jaar erop in Rooi mee te gaan doen.
Aangezien wij samen velen uren in de kroeg en op menig festival hebben doorgebracht is slappe klets verzinnen niet zo moeilijk. Het onthouden daarentegen…… dat is wat moeilijker. Wat 's avonds in de kroeg enorm grappig is slaat 's ochtends vaak nergens op en als het wel grappig is kunnen we het onszelf niet meer herinneren. Zo weten we zelf bijvoorbeeld ook niet meer hoe we precies aan onze huidige naam Barend & Barend zijn gekomen. Gek genoeg lukt het toch elk jaar weer om een hoop slappe klets wel te onthouden én daar een verhaal van te fabriceren. Of het dan ook daadwerkelijk leuk is? Dat laten we graag aan u over. Nu we het daar toch over hebben dit jaar vieren wij ons 5-jarig jubileum en u bent allemaal van harte uitgenodigd. Dan kunt u zelf oordelen of onze hersenspinsels ook dit jaar in de smaak vallen.

Bij een goed feestje hoort natuurlijk muziek. En wat denk je? Uitgerekend nu heeft TIONA besloten om dit jaar niet meer als huiskapel aanwezig te zijn bij de Prinsenzittingen. Daar hebben wij natuurlijk een oplossing voor bedacht, want wij treden dit jaar op als Barend & Barend Band. Oh ja, wij zoeken ook nog nieuwe leden voor onze band en daarom hebben we een openbare jaarvergadering georganiseerd. En laat die nu net weer gelijktijdig zijn met ons optreden bij de Prinsenzittingen. Snapt u het nog?! Afijn, maakt niet uit. Wij zouden zeggen kom allemaal gezellig naar de Prinsenzittingen in Papgat, dan kunt u gelijk aanschuiven bij onze openbare jaarvergadering én als klap op de vuurpijl bent u dan ook aanwezig bij ons 5-jarig jubileum.

Alaaf!
John Schellekens & Richard Markus

P.S. een bezoekje aan ons jubileumfeest is alleen mogelijk als u in het bezit bent van een kaartje ;-) Vrijdag is het zover. De eerste zittingsavond. Heeft u nog geen kaartjes voor 1, 2, 8 of 9 februari? Pak uw kans om een schitterende avond mee te maken vol dans, zang, cabaret, klets, ton praten ect. Bent u benieuwd wat de Prinsenzittingen u allemaal te bieden heeft ?
Dan kunt u kaarten voor de Prinsenzittingen online bestellen via http://webshoppapgat.nl en kosten € 12,50 per stuk. Ook bij zalencentrum De Beurs zijn (beperkt) kaarten te koop.