Periodetitel voor Ollandia

Olland - Zou de wedstrijd wel doorgaan? Dat was een veelgehoorde kreet de afgelopen dagen. Na een grondige veldinspectie door de diverse partijen, werd de aftrap genomen op een zonnig en fris voetbalveld. Ollandia kon de periodetitel pakken en dus stond er heel wat op het spel.

Vanaf de allereerste minuut wilde Ollandia jacht maken op de openingstreffer. Helaas gingen ze hierbij niet voldoende zorgvuldig te werk en de organisatie stond niet op scherp. Aan de zijlijn kon men concluderen dat de Ollandse spelers de druk voelden om vandaag te winnen. SVSOS uit Biest-Houtakker bood fel tegenstand en wist door de chaos binnen Ollandia de ruimte richting het Ollandse doel te vinden. De 0-1 vloog genadeloos in het doel en de gasten openden de score. Ollandia leek hierdoor wakker geschud te zijn, want posities werden beter verdeeld. Men slaagde er beter in om ruimtes klein te houden. Ook werden er vele kansen gecreëerd. Steven van Dijke kreeg in de 15e min een grote kans op de gelijkmaker. Een niet te missen kans vloog tot ieders verbazing toch naast het doel. In de 34e min probeerde een goed spelende Jos Leenderts met een droge schuiver het doel te vinden. Ook zijn schot miste het doel op enkele millimeters. Ollandia bestookte inmiddels het vijandelijk doel van SVSOS. De keeper kwam uit zijn doel en het krachtige schot van Steven van Dijke werd door een verdediger van de lijn gered. Vlak voor rust was daar eindelijk de gelijkmaker. Stefan Erven krulde de bal van een flinke afstand op fantastische wijze in het doel. Iedereen dacht dat het een voorzet zou zijn en de Ollandse voorhoede werd in stelling gebracht. Die kwamen er niet aan te pas. Wat een prachtige 1-1. In de tweede helft, na een noodzakelijke peptalk van trainer Bas van Engelen, kwam Ollandia beter in de wedstrijd. Het spel was niet altijd een lust voor het oog, maar ook slechte wedstrijden moeten gewonnen worden. De wil om te winnen was er in ieder geval wel. Een prachtige afstandspass van Robert Erven in de 69e min belandde in het doel. Helaas kon er niet gejuicht worden. Vermeend buitenspel zorgde ervoor dat dit doelpunt afgekeurd werd. Even leek de wedstrijd te eindigen in een gelijkspel. Vele schoten konden simpelweg binnengetikt worden, maar dat gebeurde niet. In de 89e min legde de scheidsrechter na een overtreding op Jos Leenderts, de bal op de stip. Het schot van Steven van Dijke werd in eerste instantie gered door de keeper, maar in de rebound maakte Steven het goed door alsnog te scoren.

Eindstand 2-1. Ollandia kroop door het oog van de naald, maar gelukkig werd de periodetitel wel behaald. Op naar de rest van hopelijk een nog mooier seizoen. Volgende week bezoekt Ollandia het sportpark van Fc Drunen.