Hier zou de nieuwe Albert Heijn moeten komen.
Hier zou de nieuwe Albert Heijn moeten komen. Foto: Henri van Hoorn
lezerspodium

Verplaatsing Albert Heijn

Algemeen

Sint-Oedenrode - Ik reageer nooit op artikelen in DeMooiRooiKrant, alhoewel ik af en toe behoorlijk geprikkeld wordt door allerlei idiote beslissingen. Dat geldt helemaal voor de voorgenomen verplaatsing van Albert Heijn naar het terrein van De Leijer. Ik erger me daar al aan sinds het idee geopperd werd.

Maar nu las ik de goed doorwrochte en met uitstekende steekhoudende argumenten opgebouwde reactie van Richard de Visser in het lezerspodium. Ik denk dat heel veel besluitvormers dit eens heel goed moeten lezen, voordat ze blijven vasthouden aan de onzinnige verplaatsing van AH.
Voor AH zelf is het een oneconomische verplaatsing, die veel geld gaat kosten, maar ook zeker klanten en omzet. Dat heeft Richard de Visser duidelijk genoeg uitgelegd. Voor Rooi en voor de burgers is het een desastreuze verplaatsing, want je haalt de kern uit het toch al twijfelachtige winkelbestand op de markt.
Er mankeert helemaal niets aan de verkeersbewegingen op de markt. Die hoeft helemaal niet autoluw/-vrij te worden. Ook de horecaondernemingen profiteren van de bedrijvigheid. En last but not least wordt AH op het terrein van De Leijer een drama voor aan- en afvoer en zal zeker zorgen voor veel verkeersonveilige situaties aan de Borchmolendijk.
Ik herinner me nog de woorden van mijn vader, hoofd afdeling verkeerspolitie elders in het land: "Het zijn allemaal ontwerpen vanachter een bureau. die zogenaamde deskundigen zouden eens in de praktijk moeten kijken wat voor ellende ze veroorzaken."
Kijk ook maar eens naar de onveilige situatie bij Aldi. Niet alleen het laden en lossen van de trucks op de hoek zorgen voor problemen. Hoe vaak zijn daar geen bijna botsingen op de Borchmolendijk? De situatie bij de Leijer zal nog vele malen erger worden.
Kortom: een heel slecht plan die verplaatsing van AH. Richard geeft al aan in welke richting de oplossing wel gezocht kan worden.

Chris P. van der Klauw