Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 4d65f3
Sport

Dewy Lo-A-Njoe maakt mooie start in 2019

Sint-Oedenrode - Afgelopen weekeinde stond het Matsuru Dutch Open Espoir op het programma. Dit evenement met ruim 1300 deelnemers uit heel Europa is één van de toptoernooien waar de toekomstige toppers echt bij moeten zijn. De Rooise judoka Dewy Lo-A-Njoe heeft hier de laatste jaren steeds aan mee gedaan en verschillende ereplaatsen weten te behalen.

Dewy is per 1 januari overgegaan naar de categorie -21 jaar ook heeft zij de stap gemaakt van de -52 kg naar de -57 kg. Omdat dit allemaal weer nieuw is, is het afwachten hoe ze zich staande weet te houden. Het verliep niet echt soepel. Haar eerste twee partijen kon zij pas beslissen in de Golden Score. Dit kostte natuurlijk al extra kracht. In haar derde partij stond ze tegenover een Française. Helaas moest Dewy het onderspit delven tegen deze latere kampioen. Toen restte haar nog de partij om het brons. Het begon wat beter te lopen en ze wist haar Zwitserse tegenstander met twee keer Wazari te verslaan. De derde plaats was binnen en een mooiere start had ze zich niet kunnen wensen.
Keira van Kreijveld , trainingslid van Dai-Ippo , stapte voor het eerst de mat op van dit reusachtige toernooi. Ze draaide niet slecht en wist een mooie vijfde plek te behalen in dit judogeweld. Terugkijkend op haar partijen is ze eigenlijk niet helemaal tevreden maar het is en blijft een puike prestatie.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Bent u blij dat de werkweken weer beginnen?Reageren!