Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: b923ab
Foto: Arno van Alebeek
lezerspodium Lezerspodium

'Raadsleden minachten de kiezer'

Sint-Oedenrode - Met verbazing las ik in de rubriek "Achter de Schermen" dat er van de 22 raadsleden, die gevraagd zijn zich te presenteren in de DeMooiRooiKrant er 10 niet mee wilden doen.

Nog maar een paar jaar geleden interviewden Henk Quinten en ik de 17 toenmalige Rooise raadsleden voor de rubriek "De Politiek Dichterbij". Zonder uitzondering werkten ze allen spontaan mee. Na de fusie blijkt dat plotsklaps veranderd te zijn: Bijna de helft van de gevraagden weigert nu immers medewerking.
Er wordt gesproken over de toenemende afstand tussen de politiek en de samenleving. De raadsleden, die om wat voor reden dan ook niet meewerkten aan de interviews, dragen bij aan het vergroten van die kloof. Ik vind dit gedrag getuigen van een minachting van de kiezers.
Raadslid zijn gaat in mijn visie gelijk op met intensief contact houden met de inwoners. Je moet immers weten wat er leeft, wil je het college goed kunnen controleren. En dat is toch een van de kerntaken van een raadslid.
Vlak vóór de verkiezingen worden de bussen vol folders en zelfs hele boekwerken gepropt. Wel erg doorzichtig, want goed en wel op het pluche kent een tiental zich te groot voor een stukje in DMRK. De inwoners van Meierijstad mogen toch wel wat verwachten van raadsleden die maandelijks circa 1600 euro ontvangen?
Het zou goed zijn als de betrokken raadsleden door hun partijbesturen ter verantwoording geroepen worden. Helaas blijkt dat zij gewezen moeten worden op hun politieke verantwoordelijkheid.

Jan Verhagen


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!