Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 3818aa
Foto:
Roois nieuwsbericht

KBO Sint-Oedenrode 60 jaar jong

Sint-Oedenrode - De KBO-afdeling Sint-Oedenrode bestaat dit jaar 60 jaar. Met bijna 1500 leden is het een van de grootste verenigingen van Sint-Oedenrode. Daarnaast hebben Nijnsel, Boskant en Olland eigen KBO-afdelingen met bij elkaar zo'n 400 leden. Dat betekent dat meer dan 10 % van de totale bevolking van de voormalige gemeente Sint-Oedenrode KBO-lid is, een respectabel aantal. Hoe kan het dat zo'n oude vereniging ook in deze tijd zo aanspreekt?

Tweesporenbeleid
In 2011 hebben de gezamenlijke KBO-afdelingen een nieuw beleidsplan ontwikkeld. Daarin is gekozen voor een tweesporenbeleid. Activiteiten als kaarten, kienen, religieuze vieringen en dansen bleven in het programma. Daarnaast is er een scala aan activiteiten ontwikkeld die voor jongere senioren aantrekkelijk zijn.
Nieuwe activiteiten zijn bij voorbeeld Slow Samba, Tai Chi, mantra zingen, filosofie en Geocachen. Verder presenteert de filmclub maandelijks een prachtige film, er zijn culturele uitstapjes naar musea en concerten; dagreizen en meerdaagse buitenlandse reizen vinden gretig aftrek. Drie bridgeclubs opereren onder de vlag van de KBO en het internetcafé dat in samenwerking met Odendael en Welzijn de Meierij is opgezet, wordt druk bezocht.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!