Melissa van Rosmalen
Melissa van Rosmalen

Een jonge notaris, net 'ff' anders

Column

Sint-Oedenrode -  Mijn eerste column; de eerste column die ik ooit heb geschreven. Dit nieuwe jaar wordt het jaar dat ik als notaris in Sint-Oedenrode word benoemd. Waarschijnlijk op dat moment, met mijn huidige 31 jaar, de jongste van Nederland.

Dat zal overigens niet lang duren, want steeds vaker kiezen 'jonge' kandidaat-notarissen ervoor om notaris te worden zodra het kan. En met 'kan' bedoel ik dan een universitaire studie, vervolgopleiding en benodigde ervaringsjaren. Alles bij elkaar opgeteld zo'n tien jaar na het afstuderen. En waarom? Omdat we het anders willen doen dan de notarissen waar wij als 'jong grut' voor hebben gewerkt. En daar ga je niet op wachten tot je een ons weegt. Een mooie en verfrissende ontwikkeling, lijkt mij zo.

En laten we eerlijk zijn, we googelen tegenwoordig allemaal voor we naar de huisarts gaan en stellen voor onszelf al een diagnose vast. Als de huisarts het vervolgens met zijn kennis en kunde net even anders ziet en ons (meestal) opgelucht huiswaarts stuurt, zijn we goed geholpen. En zo werkt het ook bij de notaris. Althans, zo hóórt het te werken. Ik streef ernaar om dit als de nieuwe Rooise notaris ook zo te doen. En ja, dat zal vast even wennen zijn! Daarom schrijf ik het komende jaar iedere maand een column. En dat doe ik dan ook net 'ff' anders: ik ga geen leuk ingepakt juridisch verhaaltje vertellen. U omschrijft uw klachten, ik maak de diagnose op. Oftewel: u stuurt mij uw vraag en krijgt van mij het antwoord in deze column. Wilt u dan graag meer horen of advies, dan weet u mij te vinden!

Mw. mr. E.M. (Melissa) van Rosmalen-van der Stelt

Schepers & Van Nunen Netwerk Notarissen
Hertog Hendrikstraat 7
5492 BA Sint-Oedenrode
0413-474944
mvr@svn-notarissen.nl
www.svn-notarissen.nl