Yvonne met een puppie
Yvonne met een puppie

Een warm hart voor de Bernersenner

Algemeen

Sint-Oedenrode - Yvonne Kuijpers is helemaal weg van Bernersennerhonden. Voor de mensen die dat ras niets zegt: de Bernersenner, ook wel Berner, is een flinke maar rustige, zachtaardige lieve gezinshond, die van mensen houdt en eigenlijk ook niet zonder mensen kan. Daags na Kerstmis hield Yvonne bij haar thuis, aan de Spierkesweg een ontmoetingsmiddag voor Bernersennerhonden en hun baasjes. Die baasjes kwamen uit het hele land en zelfs België naar Rooi.

Het is een hele drukte in de voortuin aan de Spierkesweg tegen de klok van halftwee. Zo'n twintig Berners zijn met hun baasjes bijelkaar. Of zijn het de baasjes met hun Berners? Het is een echte dolle boel, terwijl de baasjes van koek en koffie genieten, genieten de Berners van elkaar. Menig baasje moet dan ook de reuen en de teefjes bijelkaar halen. Tja, als je als 'Bernersennerhondenleven' hebt en je komt dan iemand van het andere geslacht tegen, dan wil je wel eens meer dan dat je baasje goed vindt.

De bijeenkomst is georganiseerd door Yvonne. Via de Facebookgroep 'Hart voor Berners' heeft zij een oproep gedaan en daar hebben ruim twintig baasjes op gereageerd. Via deze facebookgroep hebben verschillende baasjes in het land contact met elkaar. Yvonne coördineert alles: "als ik hoor dat er iemand ziek is of om een andere reden niet voor zijn of haar hond kan zorgen, dan probeer ik een ander thuis voor de hond te zoeken".

Naast elkaar ontmoeten heeft de middag ook een educatief element. De politiehondenschool 'Policedogs Centre Holland' die ook aan de Spierkesweg gevestigd is, geeft een demonstratie. Aansluitend kregen ook de Bernersennerhonden nog wat opleiding.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding