Logo mooirooi.nl
v.l.n.r.: Ad van der Heijden, René Voss en Frans van den Heuvel.   | Fotonummer: b7074a
v.l.n.r.: Ad van der Heijden, René Voss en Frans van den Heuvel. (Foto: Jos van Nunen)
Gemeentenieuws

Terug-en vooruitblik met de dorpsraadvoorzitters

Sint-Oedenrode - De jaarwisseling is hèt moment om even stil te staan bij het voorbije en het komende jaar. Met DeMooiRooiKrant deden we dat dit keer samen met de voorzitters van onze dorpsraden. Daar is nu meer reden voor dan ooit: de gemeentefusie heeft niet alleen consequenties gehàd voor alle kernen, maar er zijn ook consequenties die vanaf 1 januari ingrijpen: de harmonisatie tussen alle dertien kernen van Meierijstad.

Zoals Sint-Oedenrode, Schijndel en Veghel een totaal verschillende identiteit hebben, zo hebben de kernen Olland, Boskant en Nijnsel dat ook. Om dat zo goed mogelijk uit de verf te laten komen hebben we niet gekozen voor een gezamenlijke inbreng van het driemanschap, maar van ieder afzonderlijk. Ad van der Heijden en Frans van den Heuvel deden dat het liefst via een interview, René Voss vond het prima om zijn gedachten per mail te delen.

Olland, Ad van der Heijden:
"We hebben heel veel werk gehad met betrekking tot de harmonisatievraagstukken. Veel overleggen, werkgroepen, over allerhande onderwerpen. Lastig daarbij, en af en toe frustrerend, is het feit dat de organisatie van Meierijstad écht nog moet groeien in de dialoog met de bewoners. Openheid, transparantie en goede communicatie, daar ontbreekt het nog aan in Meierijstad. Op dit moment is dat nog erg individu-afhankelijk." Als voorbeeld noemt hij het herinrichtingsproject Binnenveld in Olland, dat – tot stand gekomen in samenspraak met de buurt - totaal stil lag. "Nu is er een nieuwe projectleider benoemd, hopen dat die het eindelijk vlot trekt." Ad benadrukt dat er ook positieve ervaringen zijn met individuele medewerkers van de gemeente. "'We hebben zeer goede ervaringen met het maandelijkse overleg met onze buurtadviseur waar sinds kort ook Zorg en Welzijn de Meierij bij aansluit. Maar als het ergens in de gemeente blijft steken kunnen zij ook niet meer doen dan signaleren."

Lees woensdag 2 januari het complete verhaal in DeMooiRooiKrant

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!