Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: a489a2
Meierijstad

Gamingfestival Campzone naar Meierijstad

Meierijstad - Van 26 juli tot 5 augustus 2019 slaat Campzone haar tenten op in Meierijstad. 11 dagen lang verblijven de bezoekers in Veghel om met elkaar te gamen. De organisatie heeft voor Meierijstad gekozen vanwege de door de gemeente beschikbaar gestelde ruimte en bereikbaarheid.

22.000 bezoekers
Komend jaar vindt het evenement Campzone voor de 19e keer plaats. Totaal komen er dagelijks 2.000 bezoekers uit het hele land, waarvan er ca. 1.000 op de camping overnachten. Daarmee is het één van de grotere meerdaagse evenementen in Meierijstad het komende jaar. Het evenement vindt plaats op een nog beschikbaar terrein van het gebied De Kempkens, onderdeel van het in ontwikkeling zijnde bedrijventerrein Foodpark aan de Corridor in Veghel. De gemeente stelt tegen een vergoeding hiervoor ca 9 ha beschikbaar. Verder neemt de organisatie alle overige kosten voor haar rekening. In voorgaande jaren vond het evenement plaats in onder andere Biddinghuizen (Walibi) en Eindhoven (Airport) en Horst aan de Maas. Op het evenement worden computerspellen gespeeld, waarvan sommige in wedstrijdverband. Ook staan er verschillende outdooractiviteiten op het programma. Meer informatie over het programma 2019 is binnenkort te vinden op www.campzone.nl.

Podium bedrijfsleven
Het College van B&W is blij met de keuze voor Meierijstad, aldus wethouder Harry van Rooijen: "Campzone past uitstekend in ons kersverse beleid t.a.v. evenementen en recreatie en toerisme. We boren een nieuw segment aan. Een gamingfestival kent, zoals de meeste evenementen, een economische spin off naar de middenstand en horeca. Het bijzonder aan dit evenement is dat het ons bedrijfsleven ook een uniek podium biedt om contact te leggen met een interessante doelgroep van (toekomstige) werknemers; namelijk jongeren met een affiniteit voor techniek en ICT."

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Welke van deze drie geselecteerde namen moet de nieuwe naam voor Prinsenzittingen 2020 worden?Reageren!