Afbeelding

Wat brengt ons 2019?

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het einde van het jaar 2018 komt in zicht. Wat gaat 2019 ons brengen op financieel en fiscaal gebied? Ik noem u alvast wat belangrijke wijzingen.

De salarissen en lonen gaan over het algemeen wat omhoog, de belastingtarieven gaan wat omlaag waardoor er netto meer over blijft in 2019 om te besteden. De kosten van levensonderhoud gaan echter omhoog door de verhoging van het BTW tarief van 6% naar 9%. U moet dan denken aan onder andere voedingsmiddelen, geneesmiddelen, boeken, bloemen. Ook wordt de zorgpremie wat hoger. Per saldo gaan we er volgens de berekeningen gelukkig toch op vooruit.
Om uw vermogen per 1 januari 2019 nog wat te verlagen kunt u overwegen uw kinderen en/of kleinkinderen dit jaar nog een bedrag te schenken (belastingvrij maximaal respectievelijk € 5.363 en € 2.147 per (klein)kind). Dit kan uiteraard alleen als u dat dit jaar nog niet heeft gedaan.
Tot slot wil ik u bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen in 2018! In 2019 staan graag weer voor u klaar! Heeft u nog vragen? Loop op donderdag tussen 17.00 en 18.00 even binnen op Bastion 1-5. Er is dan een gratis inloopspreekuur voor fiscale vragen. In verband met de feestdagen is er op 27 december 2018 geen spreekuur. Wij wensen u hele fijne feestdagen!

Lucy Bax-Koenders RB, fiscaal adviseur bij Bekkers Advies
www.bekkersadvies.nl