Afbeelding

Gemeenteberichten langer in DeMooiRooiKrant

Algemeen

Sint-Oedenrode / Meierijstad – Ook de komende twee jaar staan de gemeenteberichten van gemeente Meierijstad in DeMooiRooiKrant.

DeMooiRooiKrant werkte eerder al nauw samen met gemeente Sint-Oedenrode. De eerste jaren na de start plaatste het weekblad van Sint-Oedenrode de berichten gratis. Daarna won het een aanbesteding van weekblad Midden-Brabant en bleven de gemeenteberichten sowieso behouden voor het huis-aan-huisblad. 
Toen de fusie naar Meierijstad zich doorzette, liet de gemeente al snel weten haar berichten te willen plaatsen in DeMooiRooiKrant, DeMooiSchijndelKrant en Stadskrant Veghel. Dat zijn de drie weekbladen die samen een complete dekking hebben in Meierijstad. Voor de gemeente is het nog steeds de beste manier om haar bewoners te informeren over allerlei onderwerpen. Ook de website www.meierijstad.nl speelt daarin een belangrijke rol, maar het blijkt dat lezers vandaag de dag nog makkelijker de krant erbij pakken om nieuws van de gemeente tot zich te nemen. 
De samenwerking tussen DeMooiRooiKrant en de communicatieafdeling van gemeente Meierijstad verloopt uiterst soepel. Er is nauw contact over de inhoud en opmaak van de pagina's. Daarnaast is het noodzakelijk dat alle kranten huis-aan-huis worden bezorgd, uitgezonderd de nee/nee-stickers. DeMooiRooiKrant heeft sinds anderhalf jaar de bezorging in eigen beheer. Daardoor wordt de krant nog beter bezorgd dan voorheen.