Een uitbarsting van vreugde.
Een uitbarsting van vreugde. Foto: Jos van Nunen

Zaterdag zesde editie De Rooise Kwis

Algemeen

Sint-Oedenrode - Het gaat zaterdagavond weer een grote gezellige chaos worden in ruim 100 Rooise huiskamers. Een paar duizend Rooienaren zijn deze week in de ban van De Rooise Kwis. Welke vragen, onderwerpen en opdrachten er dit jaar aan bod komen houdt de organisatie uiteraard strikt geheim. Wat de organisatie wel prijs wil geven is dat deze editie "diverser" dan ooit is en dat er van de teams meer gevraagd zal worden dan alleen kennis.

Vorig jaar wist het team 'Tis rolluk iet', hun titel te prolongeren. Zij zullen ook voor deze editie weer als één van de topfavorieten gelden. De concurrentie zal echter ook dit jaar weer niet mals zijn. Het gros van de teams speelt echter gewoon voor de gezelligheid mee. Welk team zich een jaar lang de slimste van Rooi mag noemen wordt op zaterdagavond 5 januari bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking in Zalencentrum De Beurs.

Laatst categorieën bekend
"Een bietje veul", "Ouw koeie uit de sloot", "Hedde ge da gezeet gehad", "Busje komt zo", "Allemaol show", "Getrapt, gesloage en gegoid", "Ge zult ut mar meemoake" en "pappe en nathouwe" zijn de categorieën die al bekend gemaakt waren. De laatste drie categorieën die de organisatie bekend kan maken zijn: "Tis un hil gezuuk", "Hedde gè da gezeet gehad?" en "De slimste mens". Hiermee zijn alle elf categorieën bekend.

Goede doelen
Elk deelnemend team aan De Rooise Kwis speelt voor een goed doel naar keuze. Dit doel dient een Roois karakter te hebben of een sterke connectie met Rooi te hebben. Teams die geen goed doel selecteren spelen automatisch mee voor het goede doel dat is geselecteerd door de organisatie van De Rooise Kwis, dit jaar betreft dat de Jeugdvakantieweek.

Inschrijven
Inschrijven voor De Rooise Kwis kan via www.derooisekwis.nl. Inschrijfgeld bedraagt €20,- per team. Er is geen limiet aan het aantal teams, inschrijven kan tot uiterlijk 21 december. Stel jouw team van vrienden, familie, kennissen, collega's enz. samen en schrijf je in. Een team mag uit een onbeperkt aantal personen bestaan.
Via DeMooiRooiKrant, www.derooisekwis.nl en de facebook-pagina's van De Rooise Kwis blijf je op de hoogte gehouden van al het nieuws omtrent de Rooise Kwis.