Rhode kansloos in Malden

Sint-Oedenrode - Tegen titelkandidaat Juliana'31 uit Malden speelde Rhode een kansloze wedstrijd. In een ijzig koud Malden, waar 's- morgens de sneeuw nog van het kunstgras was verwijderd, werd de uitslag 4-1.

Juliana'31 wordt geleid door trainer / coach Remko Bicentini, tevens bondcoach van Curaçao en nog enige tijd assistent van Patrick Kluivert. Juliana'31 degradeerde de laatste twee jaar tweemaal, dus van de derde divisie naar de eerste klasse. Rhode promoveerde de laatste drie jaar van de derde naar de eerste klas. Het verschil was duidelijk te merken op het veld.
In de eerste helft was het een eenzijdige wedstrijd en was Juliana'31 constant op de helft van Rhode te vinden. Rhode probeerde wel de aanval te zoeken, maar kwam duidelijk tekort. De eerste twintig minuten wist Rhode de schade nog te beperken. Enerzijds door goed keeperswerk van Paul van Heesch, anderzijds door slordig omgaan met de kansen door Juliana'31. Het overwicht van de thuisploeg werd in de twintigste en tweeëntwintigste minuut uitgedrukt: eerst kopte Bart Schiks de 1–0 binnen en twee minuten later lag de 2-0 in het net, Thijs Hendriks schoot uit een kluts raak. In het vervolg van de eerste helft kon Juliana het veldoverwicht niet meer uitbreiden en werd de rust bereikt met een 2–0 voorsprong voor de thuisploeg.
In de tweede helft bood Rhode meer weerstand, echter tot kansen leidde dit niet. Juliana bleef de beter voetballende ploeg en kreeg ook nu volop kansen om verder uit te lopen. Als de beter voetballende ploeg de kansen niet benut, dat valt er soms nog wel eens een goaltje voor de tegenstander. Zo ook nu. In de eenenzeventigste minuut knalde Daan van Dinten vrij onverwachts de 2–1 binnen. En zo waar waren er optimistische Rhode-toeschouwers die nog geloofden in een stunt. Zo ver liet Juliana'31 het echter niet komen en drukte haar meerderheid uit met een derde doelpunt. Toch kwam er nog een kansje voor Rhode, maar Kyron Brus lepelde de bal over het doel. In de laatste minuut schoot Daley Hoogakker de 4–1 binnen.

Het is nu winterstop, Rhode begint op 20 januari weer met de thuiswedstrijd tegen Oirschot Vooruit. De overige teams beginnen op 9 en 10 februari weer aan de competitie, maar vanaf 20 januari staan er ook al inhaalwedstrijden ingepland voor een aantal teams. Afgelopen zondag werden door KNVB alle wedstrijden voor de lagere teams afgelast en deze worden, voor de competitie weer begint, ingehaald.