Afbeelding
Foto: Lisette van Helden

Vuurwerkangst: hoe help ik mijn huisdier?

Algemeen

Sint-Oedenrode - Om de jaarwisseling voor uw huisdier zo goed mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal tips voor u.

Laat uw hond of kat nooit alleen thuis als deze angstig is.Houdt uw kat binnen op Oudejaarsdag. Laat de hond op tijd uit en zorg dat deze aangelijnd is, zodat hij niet kan ontsnappen als hij in paniek raakt.Doe alle ramen en deuren dicht. Sluit ook de gordijnen, rolluiken en jaloezieën. Deze dempen het geluid en de lichtflitsen van het vuurwerk.Zet de radio of televisie aan en laat ook wat lampen branden.
Als uw huisdier toch in paniek raakt, negeer het dier dan niet. Probeer de hond of kat naar een veilige plek te brengen en praat rustig tegen hem. Wordt uw huisdier rustiger van fysiek contact, laat hem dan lekker tegen u aanliggen of bij u op schoot komen.
Probeer het dier af te leiden door te spelen of andere leuke dingen te doen. Beloon uw dier als hij gewenst gedrag vertoont op het moment dat er vuurwerk afgestoken wordt.
Is de angst echt te groot, dan is het geven van kalmerende medicijnen mogelijk.

Meer informatie kunt u vinden op de website www.dapdemeierij.nl. Natuurlijk kunt u ook altijd telefonisch contact met ons opnemen of langskomen op één van onze vestigingen.