Afbeelding

VV ROOI geeft gebruikte tenues tweede leven

Algemeen

Sint-Oedenrode - Volleybalvereniging VV ROOI heeft al jaren de mogelijkheid om via sponsoren topkwaliteit tenues te kunnen aanschaffen. Zo ook in 2013. In dat jaar heeft Van de Berk assurantiën de gehele club voorzien van nieuwe tenues. Na vijf jaar werden de tenues vervangen. Tijdens overleg met Van de Berk assurantiën werd duidelijk dat de club de tenues een tweede leven mocht geven.

Volgens traditie wilden ze de tenues terecht laten komen, daar waar ze goed gebruikt kunnen worden. Na gesprek met Rick Versteegh, een familielid van een van de leden, werd duidelijk dat hij wel een juiste bestemming wist. Hij heeft een periode in Ethiopië gewoond en heeft daar veel contact gehad met local Miki. Miki is een coördinator van een jongens weeshuis in Addis Abeba. Hij moet met zijn medevrijwilligers alles zelf regelen. En dan hebben we het onder andere over: onderdak, eten, kleding, studie en veiligheid.
Na contacten met Rick en Miki was er al snel een akkoord. Detail was het vervoer, want transportkosten en m2-ruimte zijn een ding. Helaas is ook corruptie vanaf ontvangst tot aan de overdracht aan contactpersoon Miki niet weg te denken. Het is ze samen gelukt, met hulp van veel anderen om alles op plaats van bestemming te krijgen. Als je kijkt naar de foto (in het rode shirt Miki) zie je waarom VV Rooi dit doet. VVROOI en Van den Berk assurantiën glimlachen tevreden.