Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 3e1956
Foto:
Sport

Mooie wedstrijdweekend voor Dioscuri

Sint-Oedenrode - Met maar liefst zeventien turnsters was Dioscuri dit weekend vertegenwoordigd op de Tilburgse kampioenschappen Turnen (4e divisie en D1). En met succes!

Het wedstrijdweekend begon op zaterdag met onze 4 instappers, die voor het allereerst een grote wedstrijd turnden, en onze 4 jeugd 2 turnsters die voor het eerst hun eigen oefeningen mochten laten zien. Dat er hard getraind is, werd snel duidelijk! Laura en Sylvie vlogen op sprong, Roos liet vooral op de balk mooie spanning en lijnen zien en Nina had prachtige zwaaien aan de brug. Roos deed het zelfs zo goed dat ze de zilveren medaille omgehangen kreeg!
Op de andere baan deden onze Jeugdturnsters het fantastisch. Met name op vloer blonken zij uit met hun elegante oefeningen en strakke acrobatische series. Keri deed het zelfs zo goed dat zij, mede door haar mooie streksalto op vloer, er vandoor ging met de gouden medaille en de titel Open Tilburgs Kampioen! Maar ook Veerle, Amy en Puk lieten het publiek en de jury genieten van hun originele balk- en vloeroefeningen. Veerle werd knap 5de in de meerkamp uitslag.
Na dit eerste succes was het de beurt aan de pupillen 2 en junioren. Pupil 2 Nicci turnde rustig en strak op elke toestel en liet met name verbetering zien op vloer met haar series. Ook de junioren, Evie, Evelien en Amy lieten zien dat ze prima meekunnen op dit niveau. Evie en Evelien lieten een mooie half in half uit zien op sprong en Amy turnde ondanks een val een mooie balkoefening.
Uiteindelijk was het de beurt aan de Jeugd 1 en Senioren. Noa en Jip hadden als opdracht om extra op hun arm- en beenspanning te letten en dit hebben ze zeker gedaan! Wat zagen de oefeningen er mooi uit van allebei. Jip scoorde zelfs het hoogste punt op balk en Noa liet als enige een losse radslag als opsprong zien! Onze senioren Anneke en Paula, de twee zussen, deden het ook goed. Anneke scoorde met haar 11.800 het hoogste punt op sprong en liet op vloer voor het eerste een streksalto halve schroef zien. Paula turnde voor het eerst een mooie arabier streksalto. Zowel Jip als Anneke vonden zichzelf terug op een prima 10de plaats in het eindklassement.
Het weekeinde werd op zondag afgesloten door onze Pupil 1 Kaatje, de een uitermate nette wedstrijd afwerkte. Met name op brug liet zij sterk turnen zien met mooie houdingen in de zwaai en goede uitvoering. Kortom: een geweldig wedstrijdweekeinde voor Dioscuri. Dit belooft veel goeds voor het komende wedstrijdseizoen!


Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik merk dat het vliegverkeer boven Rooi toeneemt…Reageren!