v.l.n.r.: Michael Toelen, Cees Bouter en Jan de Jong.
v.l.n.r.: Michael Toelen, Cees Bouter en Jan de Jong. Foto: Jos van Nunen

Cees Bouter Ollands biljartkampioen

Olland - Afgelopen vrijdag werden zowel de finale van de klassenkampioenschappen als het algemene kampioenschap gespeeld in De Dorpsherberg. Net als in 2017 waren de wedstrijden spannend tot het laatst toe. In de A-klasse speelde Cees Bouter (51 caramboles) tegen Jan Hagelaars (44 caramboles). Jan speelde goed maar Cees wist de partij, na 20 beurten en zijn hoogste serie van 21, in zijn voordeel af te sluiten.

In de B klasse kwam Ton van Alphen uit tegen Michael Toelen. Ton kwam in de aanvang van de partij niet in zijn spel terwijl Michael een geweldige start maakte. Na een voor beiden spannend slot, won Michael uiteindelijk in 25 beurten de partij. De partij C klasse tussen Jan de Jong en Mark Huijbers was de meest spraakmakende van de avond. Na een gelijke stand in de reguliere partij moest deze verlengd worden om tot een winnaar te komen. Jan werd uiteindelijk de winnaar. Na de klassen kampioenschappen mochten Cees Bouter, Michael Toelen en Jan de Jong zich opmaken voor het algemeen kampioenschap. Het werd een spannende ontknoping onder het oog van het enthousiast publiek. De eerste partij werd gespeeld tussen Jan en Michael. Jan speelde een geweldige partij die hij in zijn voordeel afsloot in 12 beurten. Jan 10 punten – Michael 2 punten. De tweede partij tussen Cees Bouter en Michael Toelen werd door Cees gewonnen in 19 beurten. Cees 10 punten – Michael 5 punten. De laatste partij tussen Jan de Jong en Cees Bouter moest de beslissing brengen echter met de wetenschap dat Jan in zijn eerste partij ook 10 wedstrijdpunten had gehaald. Beiden speelden een mooie partij. Echter Jan moest alle zeilen bijzetten om zijn benodigde caramboles te maken maar uiteindelijk won Cees na 15 beurten de partij. Cees 10 punten – Jan 6 punten. Daarmee werd Cees Bouter met 20 wedstrijdpunten de terechte kampioen van de 29ste editie van de Ollandse biljartkampioenschappen. De avond werd, zoals gebruikelijk in Olland, sfeervol afgesloten. De wedstrijdleiding kan terugzien op een geslaagd toernooi en dankt alle deelnemers voor hun sportieve inzet.

uitslag klassenkampioenschap. A Klasse 1. Cees Bouter. 2. Jan Hagelaars. B Klasse .1 Michael Toelen. 2. Ton van Alphen. C Klasse 1. Jan de Jong. 2. Mark Huijbers. uitslag algemeen kampioenschap. 1. Cees Bouter 20 punten. 2. Jan de Jong 16 punten. 3. Michael Toelen 7 punten.