Logo mooirooi.nl
   | Fotonummer: 29499f
Foto:
Recreatie en toerisme / Sint-Oedenrode

Rooise vakantieparken worden gescreend

Sint-Oedenrode - Drie vakantieparken in Meierijstad, waaronder Boschvoort en De Kienehoef, zullen onderzocht gaan worden op ongewenste elementen. Meierijstad is een van de zes gemeentes in Brabant die daarvoor rijkssubsidie krijgt, ten bedrage van 75.000 euro.

Meierijstad neemt hiermee deel aan het Landelijk Actieplan vakantieparken. Dat plan is ontstaan op de Veluwe, waar bleek dat sommige vakantieparken onbedoelde bezoekers en bewoners kregen, in het ergste geval uitmondend in broeinesten voor criminaliteit. Maar ook het oneigenlijk gebruik als permanente verblijfplaats, en toevluchtsoord voor kwetsbare personen, worden onderwerp van verder onderzoek.
De plannen zijn in een erg vroeg stadium, liet burgemeester Kees van Rooij weten. Hij bracht het alleen ter sprake omdat er landelijk al de nodige publiciteit over is geweest. Dat Meierijstad hiervoor subsidie krijgt, is vermoedelijk omdat ze al vanaf het begin zijn aangeschoven bij het actieplan, en daar een actieve rol in hebben gespeeld. Het gaat niet per sé om handhaving. Er gaat ook gekeken worden of er betere alternatieven zijn voor mensen die er tijdelijk wonen, liet Van Rooij weten.


Meer berichten
 

Wat vindt u?

De overheid moet een statement maken in de zwarte Pieten discussie.Reageren!