Deze ouderen beleefden een mooie middag,
Deze ouderen beleefden een mooie middag,

Huiskamer de Stek op stap

Algemeen

Sint-Oedenrode - De gasten van Huiskamer de Stek gingen maandag 10 december op stap naar de Intratuin in Veghel. Een gezellig uitstapje om samen de laatste decoraties voor thuis te kopen en daarnaast te genieten van iets lekkers.

Een aantal keer per jaar gaan de gasten van de Stek, onder begeleiding van vrijwilligers, met elkaar op pad. De andere weken komen ze in de Huiskamer bij elkaar. Deze bevindt zich in een appartement van de Meierij-flat.
Huiskamer de Stek is er voor mensen die graag anderen willen ontmoeten en een leuke dag invulling willen hebben. Er zijn drie groepen; één op maandag, op dinsdag en op donderdag. Eén van de gasten vertelt dat ze het erg naar haar zin heeft bij de Stek. Ze is er op de betreffende maandag pas voor de tweede keer. "Ik sla geen maandag meer over hoor, ik zit helemaal op mijn plek!" zegt ze. Nelleke Zomer is samen met Willeke van Weert coördinator van de Stek. Nelleke: "Het is altijd even wennen om deel te nemen aan iets onbekends, maar als gasten eenmaal een keer geweest zijn, willen ze niks anders meer." Er heerst een gezellige, gemoedelijke sfeer en er is ruimte om te kletsen en een spelletje te doen. In de middag wordt altijd een activiteit gehouden. Dit kan van alles zijn, van iets creatiefs tot iets informatiefs. Tussen de middag wordt de warme maaltijd genuttigd in de grote zaal in Odendael. Kosten voor de Stek zijn €15,50 per dag inclusief koffie, thee, de warme maaltijd en de activiteiten.
Huiskamer de Stek is bedoeld voor mensen die nog niet in aanmerking komen voor een indicatie voor dagbesteding. Wilt u een keer komen kijken op de Stek? Of wilt u graag meer informatie? Neem dan contact op met Nelleke Zomer, Welzijn De Meierij, via 06-14329432 of 073-544 1400.