Druk wedstrijdweekend voor Dioscuri

Algemeen

Sint-Oedenrode - Zaterdag 8 en zondag 9 december kwamen alle wedstrijdgroep- en recreatieplusturnsters in actie. Ze namen het in vooraf gelote teams van drie of vier turnsters op tegen de andere teams in hun categorie. Naast teams van Dioscuri waren er teams van Sportief uit Oss en De Meere uit Boxmeer. Ook waren er enkele mixteams.

Zaterdag werd de wedstrijd door Sportief georganiseerd, in Oss. De jeugdturnsters, junioren en senioren kwamen in actie. In de categorie Jeugd 1 bestond het Dioscuri-team uit Jip, Noa en Lindsy. De meiden eindigde op de 3e plaats. In de categorie Jeugd 2 werd het Dioscuri-team bestaande uit Veerle, Keri, Lieke en Nora overtuigend 1e. Het mixteam met daarin Puk en Amy eindigde als 3e. Bij de junioren bestond het ene Dioscuri-team uit Anouk, Evie en Evelien en het andere uit Amy, Amber en Alysha. Bente en Birgit vormde een combinatieteam met De Meere. Alleen het mixteam wist in de prijzen te vallen. Bente en Brigit behaalden, mede dankzij de nette balkoefening van Bente en de mooie vloeroefening van Birgit, samen met 2 turnsters van De Meere de 3e plaats. Tegelijkertijd kwamen de recreatieplus bovenbouwturnsters in actie. Isis en Janne zaten in een mixteam met De Meere. Isis scoorde vooral hoog op vloer en sprong. Janne turnde een goede brugoefening en wist op vloer zelfs de allerhoogste score te behalen. Helaas was het andere team te sterk en moesten Janne en Isis genoegen nemen met de 2e plaats. De wedstrijddag werd afgesloten door de senioren. Het Dioscuri-team bestaande uit Larissa, Anneke, Jade en Myrne behaalde overtuigend de 1e plaats. Julia, Sterre en Paula slaagden er als team niet in een medaille in de wacht te slepen.

Op zondag werden de wedstrijden door De Meere georganiseerd, in Boxmeer. De instappers beten in de spiksplinternieuwe turnhal in Boxmeer het spits af. De meiden wisten niet in de prijzen te vallen, maar hebben weer mooi wat wedstrijdervaring opgedaan. Bij de pupillen 1 was er wel een podiumplek voor Dioscuri. Kaatje en Lara behaalden samen met 2 meisjes van De Meere overtuigend de 1e plaats. Bij de pupillen 2 eindigde het Dioscuri-team bestaande uit Nicci, Karlijn en Imke knap als 3e. Lien en Naomi vielen, samen met hun 2 teamgenootjes van Sportief, buiten de prijzen. De recreatieplusmeiden uit de onderbouw tot slot presteerden erg goed. Twee van de drie Dioscuri'94-teams eindigden op het podium. Jazzlyn, Elize en Megan mochten het hoogste podium betreden en Isabella, Nina, Quinty en Sanne mochten de zilveren medailles in ontvangst nemen.