Afbeelding
Foto: Wies Habraken

Blijvende herinnering aan SamenLoop voor Hoop

Algemeen

Sint-Oedenrode - Wethouder Menno Roozendaal (Werk, Jeugd en Cultuur) en Ad van der Heijden (voorzitter Samen Loop voor Hoop Sint-Oedenrode) onthulden zondag een blijvende herinnering aan SamenLoop voor Hoop.

Het gaat om een gedenktegel op de kiosk in het centrum van Sint-Oedenrode. Volgens teamcaptain Petra van de Laar wilde haar team Samen Lopen, Samen Hopen, een blijvende herinnering voor de deelnemers, de organisatie, sponsoren en alle betrokkenen van jong tot oud op een centrale plaats.
Voorafgaand aan de onthulling lichtte Petra van de Laar de totstandkoming van de gedenktegel toe. "Het idee kwam van Elly Geboers, lid van ons team en daar zijn we meteen mee aan de slag gegaan. Tijdens het weekend van 1 en 2 september hebben we stukjes tegel verkocht op onze kraam. Na afloop van het evenement heb ik contact gezocht met de gemeente Meierijstad. Henk de Laat heeft enthousiast meegewerkt aan de plaatsing van deze herdenkingsplaat. Het ontwerp en de gedenktegel zijn gemaakt door Marian Simons, met de hulp van Dorothe van der Vleuten. Ons team bedankt alle medewerkers en sponsoren."
Ad van der Heijden prees het team van Samen Lopen, Samen Hopen. "Voor dit initiatief en het feit dat de plaatsing van deze herdenkingstrofee in overleg met de gemeente gerealiseerd is. Het team Samen Lopen, Samen Hopen laat ons allemaal nog vaak terugkijken op wat we hier hebben neergezet. Met het totale eindbedrag van 252.994,56 euro kan er nog meer onderzoek voor de preventie van kanker gedaan worden."
De wethouder vond het een eer om de gedenktegel te mogen onthullen op deze prominente plaats in Sint-Oedenrode. In het herdenkingsteken zijn de kleuren van het KWF, de symbolen van de SamenLoop voor Hoop (de maan, de zon en de sterren) en de toren van kasteel Henkenshage terug te vinden.
Ook de initiatiefneemsters Marion van de Ven en Irda Habraken vinden het super dat het team dit voor elkaar heeft gekregen. "Het is een mooie herinnering aan onze SamenLoop voor Hoop, een geweldig evenement dat zeker herdacht mag worden door heel Rooi", laten de dames weten.