Afbeelding

Uitnodiging voor wereldverbeteraars

Algemeen

Sint-Oedenrode - Binnenkort verwacht de gemeente Meierijstad de officiële titel van fairtradegemeente te ontvangen. Deze titel wordt mede mogelijk gemaakt door zo'n 124 bedrijven, horeca, scholen, instellingen, verenigingen, stichtingen en winkels die hieraan hebben bijgedragen.

De stichting fairtradegemeente Meierijstad heeft alle betrokken partijen uitgenodigd voor een feestje in het bestuurscentrum van de gemeente in Sint Oedenrode. Mocht u de uitnodiging gemist hebben, dan kunt u dit artikel beschouwen als uitnodiging.

Op 17 december vanaf 16.00 uur tot 18.00 uur is de feestelijke bijeenkomst voor de titeluitreiking. Na wat korte speeches en een toast zal de schrijver Peter van Dam een pakkende toelichting geven op de geschiedenis van Fairtrade. De heer Van Dam is docent aan de Universiteit van Amsterdam en heeft zeer recent het boek "wereldverbeteraars" uitgebracht. Hij gaat vertellen hoe fairtrade in Nederland is ontstaan en over de hele wereld is uitgewaaierd. Daarna kunt u genieten van wat (h)eerlijke hapjes en drankjes.

Iedereen die fairtrade een warm hart toedraagt, is welkom in het bestuurscentrum van gemeente Meierijstad in Sint Oedenrode! Graag voor 7 december aanmelden via fairtrademeierijstad@gmail.com.