Afbeelding

Kerstconcert Roois Kamerkoor: Het wonder van Kerstmis

Algemeen

Sint-Oedenrode - In deze donkere dagen voor kerstmis bereiden de mensen zich voor op het naderende kerstfeest. Er zijn kerstmarkten, er worden workshops georganiseerd voor het maken van kerstversiering of het bereiden van een speciale kerstdis. Folders van allerlei bedrijven vallen binnen om ons in kerstsfeer te brengen. Het Roois Kamerkoor voegt daar een muzikale activiteit aan toe. Op 22 december houdt het koor een kerstconcert met als thema het grote mysterie van Kerstmis.

Het koor onder leiding van Monique Joosten zingt kerstliederen uit verschillende periodes van de geschiedenis waarbij het wonder van nieuw leven, van geboorte en hoop de rode draad vormen. Enkele muziekstukken worden instrumentaal begeleid door Gerard Habraken op orgel en Marieke Langkamp op cello. Het programma is heel divers: van heel uitbundige zang met grote lijnen tot intieme en ingetogen liedjes. Een ding is zeker: de luisteraar zal erdoor in de kerstemming komen die bij hem of haar past.
Het concert wordt gehouden in de Antonius van Paduakerk in Nijnsel. Het begint om 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om in het parochiecentrum samen te komen om elkaar een goed kerstfeest te wensen. De entreeprijs voor het concert bedraagt €10,00. Vrienden van het Roois Kamerekoor betalen €7,50