Odisco komt te kort

Olland / Schaijk - Odisco moest afgelopen zondag op bezoek in Schaijk bij DAW. Na de ruime zege van vorige week ging Odisco vol vertrouwen de wedstrijd in.

Al snel was duidelijk dat Odisco een lastige wedstrijd speelde. Odisco kwam in de eerste aanval op 0-1, maar hierna had DAW het betere spel. DAW was steeds eerder bij de bal, net wat gretiger en feller en wist zo op 4-1 voorsprong te komen. Odisco scoorde twee keer (4-3), maar leed slordig balverlies waar DAW van profiteerde. Ruststand 6-3.
In de rust werd Odisco verteld een tandje bij te schakelen, feller in de duels zijn en meer vertrouwen te hebben in zichzelf en elkaar. Het spel was ondermaats en moest beter. Als de dames wat alerter zouden reageren, kon de wedstrijd alsnog gewonnen worden.
Na rust was DAW nog steeds de bovenliggende partij en liep weg naar 10-5. Er stond nog 12 minuten op de klok. Na een time-out herpakte Odisco zich en zette nog de schouders eronder. Dit had effect en de dames kwamen terug naar 10-9 met nog 5 minuten te spelen. Hierna waren er een aantal dubieuze beslissingen van de scheidsrechter in het nadeel van Odisco, waardoor de ploeg niet op gelijke hoogte kon komen. Eindstand 12-10.
Odisco kwam vandaag te kort en begon te laat met gretig korfballen. Maar de dames lieten zich niet kennen en toonden een aantal minuten waartoe ze in staat kunnen zijn. Dat biedt, samen met het niveau van vorige week, perspectief en kan kracht uit gehaald worden. Volgende week speelt Odisco om 11.15 in de Streepen tegen koploper de Horst 1.