Fieke Rieken met haar kinderen op de kerstmarkt bij Tuincentrum Krans
Fieke Rieken met haar kinderen op de kerstmarkt bij Tuincentrum Krans

Voor een 'foster home' in Xian

Algemeen

Sint-Oedenrode – Bij Tuincentrum Krans was er zaterdag een kerstmarkt. Niet zomaar een kerstmarkt, maar een met een speciaal doel. De kerstmarkt was georganiseerd door Stichting 'De gele vlieger', een stichting die is opgericht door een aantal adoptiemoeders van Chinese kinderen. Het doel van de stichting is het (financieel) ondersteunen van organisaties die zich inzetten voor kinderwelzijn in China.

In een tent achter het woonhuis van de familie Krans werd deze speciale kerstmarkt gehouden. Een aantal moeders waren daar met hun uit China geadopteerde kinderen in de weer om geld bij elkaar te brengen voor de stichting. Met dat geld ondersteunt De gele vlieger een foster home in China. Een foster home is iets anders dan een kindertehuis. Een kindertehuis is een instelling waar heel veel kinderen wonen die veelal wel de noodzakelijke verzorging krijgen, zoals voedsel en kleding, maar die, vanwege de grootschaligheid, weinig aandacht en liefde krijgen. Ook is er meestal geen tijd om kinderen die extra hulp nodig hebben te helpen.

Fieke Rieken is de voorzitter van de stichting. Samen met de Rooise Corina Krans is zij de drijvende kracht achter deze kerstmarkt. Terwijl haar oudste in een hoek van de tent Chinese loempiatjes en andere lekkernijen bakt. Genieten in het midden van de tent ook mensen van heel normale Hollandse snert. In de andere hoek van de tent wordt een loterij gehouden, waarvan de opbrengsten ook ten goede komen aan de Stichting.

Meer informatie over stichting de gele vlieger vindt u op https://www.stichtingdegelevlieger.nl/

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant