Bas van Kuringen met een tegenstander voor zich.

Kansloze nederlaag Rhode

Algemeen

Sint-Oedenrode - Een door blessures en ziekte zwaar gehavend Rhode leed een kansloze nederlaag in het verre Gelderse Beneden Leeuwen. De plaatselijke voetbalclub Leones (het meervoud vanuit het Latijn "leeuw") beschikt over een sterk collectief met gevaarlijke spitsen.

Rhode speelde de eerste keer deze competitie op natuurgras. Dat was overigens geen excuus voor de nederlaag. Leones had het beste van het spel en won verdiend met 4 – 1.                                                                                                        In de eerste 20 minuten kon Rhode nog redelijk tegenstand bieden en waren beide teams nog wel aan elkaar gewaagd. Er werden weinig kansen gecreëerd en het spel was van matige kwaliteit. De eerste scoringsmogelijkheid voor Leones was meteen raak. In de twintigste minuut werd een knappe actie van Luke van de Ven afgerond met een prachtige goal. Rhode kon hier weinig tegenover stellen en Leones bleef de gevaarlijkste ploeg. De 2 – 0 in de eenendertigste minuut viel vrij ongelukkig uit een vrije tap. In de veertigste minuut kreeg Rhode een eerste kans via Kyron Brus, maar deze kans werd niet in een doelpunt omgezet. In het begin van de tweede helft drong Rhode wel aan, zonder tot scoringsmogelijkheden te komen. De meeste dreiging bleef uitgaan van Leones en het was dankzij goede reddingen van Rhode-doelman Paul van Heesch dat de 2 – 0 lang op het scorebord bleef staan. Een goede actie van Geert Oerlemans in de achtenzeventigste  minuut bracht Rick Gevers in stelling, maar er werd helaas niet gescoord. In de vijfentachtigste minuut werd de wedstrijd definitief beslist, opnieuw door een fraaie actie van de spits werd 3 – 0 gescoord. Rhode bleef wel de aanval zoeken en via Geert Oerlemans werd het nog  3 – 1 in de zesentachtigste minuut. In de allerlaatste minuut scoorde Leones de 4 – 1, hiermee werd de einstand bepaald in een matige wedstrijd.
Zondag de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. Woezik, uit Wijchen, is de tegenstander. Woezik is voor Rhode ook een onbekende tegenstander. Het speelde zondag gelijk tegen hekkensluiter HVCH en staat met 15 punten op een gedeelde vierde plaats.